Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο οι 64 μετανάστες του πλοίου Sea-Eye

Reuters: Σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργο οι 64 μετανάστες του πλοίου Sea-Eye
Βρήκαμε μια λύση για να μην αφήσουμε την κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω η Μάλτα δεν μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνεται με αυτό το βάρος
Τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να ανοίξουν τα σύνορά τους και να δεχθούν 64 αφρικανικούς μετανάστες που διασώθηκαν από το γερμανικό πλοίο Alan Kurdi αλλά παραμένουν στο πλοίο για περίπου δύο εβδομάδες.
Στο πλοίο, το οποίο ανήκει στην ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Eye, είχε απαγορευτεί να πλησιάσει Ιταλικά και Μαλτέζικα λιμάνια με τις αρχές ωστόσο να επιτρέπουν τη μεταφορά δύο μεταναστών στην ξηρά λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας .
Ιταλία και Μάλτα επέμεναν ότι ήταν ευθύνη της Λιβύης να δεχθεί το σκάφος, με την κυβέρνηση της Μάλτας να δηλώνει μετά από ταλαιπωρία δύο εβδομάδων ότι μετά από τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι μετανάστες θα αναδιανεμηθούν σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Λουξεμβούργου.
«Κανένας από τους μετανάστες δεν θα παραμείνει στη Μάλτα. Το πλοίο Alan Kurdi δεν θα επιτρέπεται να εισέλθει στη Μάλτα», ανέφερε η κυβέρνηση η οποία πρόσθεσε ότι «για ακόμη μια φορά το μικρότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγκάστηκε να διευθετήσει μια υπόθεση που δεν είναι ούτε ευθύνη ούτε αποστολή του».
«Βρήκαμε μια λύση για να μην αφήσουμε την κατάσταση να επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ παράλληλα θα καταστήσει σαφές ότι η Μάλτα δεν μπορεί να συνεχίσει να επιβαρύνεται με αυτό το βάρος» καταλήγει η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης