Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο»

Παυλόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο»
"Oφείλουμε να εργασθούμε με συνέπεια και στοχοπροσήλωση, από κοινού με τους εταίρους μας στην ΕE και στην Ευρωζώνη για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος", τόνισε ο Πρ. Παυλόπουλος
«Δεν θα επιτρέψουμε, σε κανένα, να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Πρ. Παυλόπουλος, από την Άμφισσα, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη θα παραμείνει προπύργιο Δημοκρατίας και θα υπερασπίσει το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ανισότητες, οι οποίες γεννούν ή υποθάλπουν τις ακραίες πολιτικές στάσεις του λαϊκισμού, που επιβουλεύονται ευθέως την Ευρωπαϊκή Οικογένεια».
«Είναι χρέος δικό μας, των Ελλήνων, αλλά και των άλλων Ευρωπαϊκών Λαών, να εργασθούμε, από κοινού, προς αυτή την κατεύθυνση, για χάρη των γενεών που έρχονται,  αλλά και για να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί στον σύγχρονο Κόσμο, σύμφωνα με την Ιστορία της, την Δημοκρατία της και τον Πολιτισμό της», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος  εγκαινίασε το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης της πόλης.
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «μόνον ενωμένοι εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε τους όποιους στόχους μας και μάλιστα συχνά να μεγαλουργήσουμε.
Η διχόνοια, αντιθέτως, έχει στοιχίσει στο παρελθόν ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».
Εξήγησε πως «το έχει αποδείξει αυτό η ίδια η μακρά Ιστορική μας πορεία, και μάλιστα σε περιοχές δράσης και εν γένει δραστηριότητας πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, από το πεδίο των μαχών ως τα πεδία της Εξωτερικής Πολιτικής, της Οικονομίας, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, του Πολιτισμού εν γένει.
Εμείς, οι Έλληνες, διαθέτουμε ανεξάντλητο δημιουργικό ταλέντο, συχνά όμως ολιγορούμε, δυστυχώς, να ομονοήσουμε, όταν επιβάλλεται να δράσουμε συλλογικά».
«Εμείς οι Έλληνες, οφείλουμε να εργασθούμε με συνέπεια και στοχοπροσήλωση, από κοινού με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, με στόχο την ενοποίηση της Ευρώπης υπό όρους Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. Άλλωστε, η ευημερία της Ελλάδας προϋποθέτει μια δημοκρατική και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Τέλος, κάνοντας στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία των προσεχών Ευρωεκλογών, τόνισε ότι «η αγαστή συνεργασία όλων των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται και προκειμένου, μεταξύ άλλων, να καταπολεμηθούν φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, ενίοτε και του υφέρποντος ναζισμού και που δεν ταιριάζουν σε Λαούς της Ευρώπης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης