Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα τη Δευτέρα 15/4 - Ομιλία Παυλόπουλου

Διεθνής ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα τη Δευτέρα 15/4 - Ομιλία Παυλόπουλου
Το πρωί της Δευτέρας 15/4 η ομιλία Παυλόπουλου
Στο Μουσείο της Ακρόπολης θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα 15 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, για να παραστεί στη Διεθνή Ημερίδα με θέμα: «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».
Ο κ. Παυλόπουλος στις 9.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στη Διεθνή Ημερίδα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, η οποία συνδιοργανώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη Διεθνή Ένωση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.
Καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, έγκριτοι αρχαιολόγοι, νομικοί, αρχιτέκτονες και ιστορικοί, εμπειρογνώμονες, ειδικοί και εκπρόσωποι εθνικών επιτροπών για την επανένωση των Γλυπτών, παρουσιάζουν διαφορετικές προσεγγίσεις του θέματος και της πορείας του τα τελευταία χρόνια.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η σύνοψη των έως τώρα εξελίξεων και η αποτίμησή τους με σκοπό τη στήριξη της διεκδίκησης μέσω της συμπόρευσης διαφορετικών φορέων, την ενίσχυση των θετικών σημείων και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Η υψηλής αξίας και σπουδαιότητας συνάντηση συμβάλλει καθοριστικά στο δίκαιο πάγιο αίτημα της ελληνικής πλευράς για επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο των βιαίως αποσπασθέντων τμημάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα -του πιο εμβληματικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς- και την επανένωσή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης