Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Παπακώστα ότι τα Εξάρχεια θυμίζουν...Μονμάρτη

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Παπακώστα ότι τα Εξάρχεια θυμίζουν...Μονμάρτη
Οι δηλώσεις της υπουργού ήρθαν στον απόηχο νέας επίθεσης με μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου, από κουκουλοφόρους κατά διμοιρίας των ΜΑΤ
Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα ότι η περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει το προάστιο της Μονμάρτης στο Παρίσι, ως κέντρο τέχνης και πολιτισμού.
Οι δηλώσεις της υπουργού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ήρθαν στον απόηχο νέας επίθεσης με μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου, από κουκουλοφόρους κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, που σταθμεύει μόνιμα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, κοντά στο Πολυτεχνείο.
Επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, επί τουλάχιστον δύο ώρες, είχαν σημειωθεί και το βράδυ της Παρασκευής.

ΝΔ

«Ιδανική πραγματικότητα βλέπει η κ. Παπακώστα… Στα Εξάρχεια υπάρχει εμπόριο οπλών, τράφικινγκ, ληστείες» σημείωσε στον ΣΚΑΙ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ και τόνισε ότι  «με πραγματικό σχέδιο και πολιτική βούληση η ΕΛ.ΑΣ μπορεί να βάλει την τάξη σε διάστημα μηνών σε μια περιοχή που κινδυνεύουν και οι κάτοικοί της».

Κίνημα Αλλαγής

Οι δηλώσεις της υφυπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής.
 «Ως φαίνεται η κα Υπουργός δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Αν όμως επιμένει η κ. Παπακώστα, δεν έχει παρά να εγκαινιάσει μια έκθεση τέχνης ή να παραυρεθεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού στα Εξάρχεια. Χωρίς αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ βέβαια», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Ποτάμι

Την αντίδραση της εκπροσώπου τύπου του Ποταμιού, Κατ. Μπακογιάννη, προκάλεσε η δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη,  Κ. Παπακώστα, ότι τα Εξάρχεια είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού «την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας».
Η κ. Μπακογιάννη σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση της υφυπουργού, σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε «αφού επιμένει η παπακώστα ότι ατ Εξάρχεια είναι η …Μονμάρτη, την προσκαλώ αύριο, πριν πάμε στα γραφεία μας, να περάσουμε για καφέ από την πλατεία των Εξαρχείων.
«Περιμένω απάντηση» καταλήγει η κ. Μπακογιάννη.

Οι δηλώσεις Παπακώστα

Η υφυπουργός και πρόερδος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ) δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι  «η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους».
Όπως τόνισε, η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα και σημειώνει  πως «κάποιοι έχουν «επενδύσει» στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα».
Για τα Εξάρχεια αναφέρει ότι για την ίδια «είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης