Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως

Ρωσία: Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως
Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Alexander Grushko
Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει διακοπεί πλήρως, τόσο ως προς την πολιτική όσο ως προς την στρατιωτική της κατεύθυνση, δήλωσε σήμερα (15/4/2019) στο «Ria Novosti» ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Alexander Grushko.
Ο Grushko δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι αυτό που αρνήθηκε μια θετική ατζέντα στις σχέσεις του με τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι ο οργανισμός αυτός γνωρίζει πως θα βγει από το αδιέξοδο.
Το ΝΑΤΟ έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στην αντιπαράθεση του με την Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός, ισχυριζόμενος ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει την περίοδο του «ψυχρού πολέμου».
«Το παράδοξο είναι, είπε ο Grushko, ότι οι σημερινές σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ θυμίζουν περισσότερο μια “συνήθη” κατάσταση, την εποχή που το ΝΑΤΟ δημιουργούνταν, την εποχή του “ψυχρού πολέμου”».
Ο Grushko είπε ότι διαφωνίες στους κόλπους της συμμαχίας υπάρχουν και υπήρχαν, αλλά σήμερα είναι «ακόμη πιο βαθιές, απ ότι στο παρελθόν» και ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία προσπαθεί να συσπειρωθεί γύρω από τη λεγόμενη «ρωσική απειλή».
Αναφερόμενος μάλιστα στις διαφωνίες αυτές στους κόλπους του ΝΑΤΟ, επικαλέσθηκε την στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ το 2003, η οποία όπως είπε είχε προκαλέσει έντονες τριβές μεταξύ των κύριων χωρών της συμμαχίας.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι το ΝΑΤΟ είναι αναμφίβολα ένα σοβαρός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας τον οποίο δεν προτιθέμεθα να αγνοήσουμε.
Μάλιστα κατανοούμε ότι πολλά από αυτά που γίνονται στους κόλπους της συμμαχίας είναι συνέπειες της πολιτικής των ΗΠΑ», πρόσθεσε ο Grushko, συνεχίζοντας:
«Αν αλλάξουν οι σχέσεις Ρωσίας–ΗΠΑ θα αλλάξουν και οι σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ».
Τέλος ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι «η ρωσική αντίδραση στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 (τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους-σ.σ.) υπήρξαν ο καταλύτης για την δημιουργία μιας νέας ποιότητας σχέσεων με την συμμαχία, για την ίδρυση του Συμβουλίου Ρωσία-ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης