Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι τελευταίες «πινελιές» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τελευταίες «πινελιές» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Στην τελική ευθεία με στόχο νέους ψηφοφόρους και αναποφάσιστους
Παρά το γεγονός ότι ο γρίφος της εθνικής κάλπης εξακολουθεί να παραμένει άλυτος οι μηχανές στα επιτελεία των κομμάτων δουλεύουν στο φουλ.
Η κυβέρνηση βέβαια, συνεχίζει το αφήγημα για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών το φθινόπωρο ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα εντείνουν τις προεκλογικές περιοδείες σε όλη τη χώρα.
Αντίστοιχα κινούνται και στη ΝΔ η οποία την Κυριακή παρουσίασε σε πανηγυρική εκδήλωση τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της.
Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, χαρακτήρισε στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας ενώ ανέφερε δεικτικά ότι «είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στις κάλπες».
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι προεκλογικές εξορμήσεις οι οποίες ανοίγουν κι επισήμως την αυλαία της προεκλογικής περιόδου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Την προεκλογική καμπάνια πάντως, καθώς φαίνεται, αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που σήμερα θα βρίσκεται στο Βελβεντό Κοζάνης.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τους αγροτικούς συνεταιρισμούς Βελβεντού, όπου θα έχει συνάντηση με μέλη και παραγωγούς ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες και φορείς της περιοχής.
Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και το Σάββατο την Πάτρα ενώ μετά τις γιορτές του Πάσχα προγραμματίζεται περιοδεία στην Κρήτη.
Ο πρωθυπουργός θα πυκνώσει και τις εμφανίσεις του στη Βουλή καθώς αναμένεται να λάβει το λόγο κατά τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και όταν έρθει στην ολομέλεια η ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ο Τσίπρας παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Στο μεταξύ, εντός της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ενώ οι πληροφορίες θέλουν το όνομα του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη να βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων που θα δώσουν τη «μάχη» για τις ευρωκάλπες.
Σε ότι αφορά τη συμμετοχή ή μη, κυβερνητικού στελέχους ή κάποιου προσώπου εκτός ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα προέρχεται από το χώρο του Κέντρου, στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, παρότι στο παρασκήνιο τα ονόματα διαδέχονται το ένα το άλλο, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
Ωστόσο, την Μεγάλη Δευτέρα, σε ειδική εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.
Σε αντίστοιχη προεκλογική διάθεση βρίσκονται και στη ΝΔ καθώς κι εκεί οι εξορμήσεις, οι επισκέψεις και οι συναντήσεις για τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκονται στην ατζέντα καθημερινά.
Μόλις σαράντα ημέρες πριν τις κάλπες της 26ης Μαΐου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναζητούν τρόπους προκειμένου να προσελκύσουν τους νέους ψηφοφόρους οι οποίοι για πρώτη φορά θα βρεθούν στις κάλπες.
Καθώς με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι υπολογίζεται ότι περίπου 107.000 δεκαεφτάρηδες θα βρεθούν για πρώτη φορά στις κάλπες.
Συνολικά 528.000 νέοι μέχρι 21 ετών θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και το στοίχημα για τα κόμματα είναι να προσεγγίσουν τις συγκεκριμένες ηλικίες προκειμένου να μειώσουν όσο είναι δυνατόν την αποχή.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης