Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο στόχαστρο Salvini η δήμαρχος της Ρώμης - Πνίγεται στα σκουπίδια η πρωτεύουσα - Νέα κόντρα με Di Maio

Ιταλία: Στο στόχαστρο Salvini η δήμαρχος της Ρώμης - Πνίγεται στα σκουπίδια η πρωτεύουσα - Νέα κόντρα με Di Maio
Ο Salvini έχει εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στην εκλεγμένη με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δήμαρχο Virginia Raggi
Το νέο πεδίο της εσωκυβερνητικής διαμάχης ανάμεσα στη Lega και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και των δύο ηγετών τους και αντιπροέδρων της κυβέρνησης, Matteo Salvini και Luigi Di Maio, έχει μεταφερθεί πλέον στη Ρώμη και στην «αιώνια κατάσταση φθοράς» της Αιώνιας Πόλης.
Έπειτα από τις ντροπιαστικές εικόνες που αφορούν την καθαριότητα της ιταλικής πρωτεύουσας, ακόμη και του κέντρου της όπου κυκλοφορούν εκατομμύρια τουρίστες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Salvini έχει εξαπολύσει κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στην εκλεγμένη με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δήμαρχο Virginia Raggi. Απώτερος στόχος του Salvini, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, είναι να δυσφημίσει την εικόνα της δημάρχου, προκειμένου στις επόμενες δημοτικές εκλογές να αλώσει το δήμο της πρωτεύουσας, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στη μάχη για την πολιτική ηγεμονία έναντι του κόμματος του Di Maio.
Με την ευκαιρία των τελευταίων σκανδαλωδών εικόνων, ο Salvini αναζωπύρωσε τις επιθέσεις του κατά του τρόπου διαχείρισης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, με κύρια θέματα την καθαριότητα, τους καταυλισμούς Ρομά στην περιφέρειά του και το μεγάλο χρέος στον προϋπολογισμό της Ρώμης —θέματα που είναι ενδημικά και άλυτα για δεκαετίες.
«Δε χρειάζεται να καλέσεις επιστήμονες για να απομακρύνεις "τα σκουπίδια", να αδειάζεις τους κάδους και να αποτρέπεις τους γλάρους να ορμάνε σαν όρνεα πάνω τους.
Είχα καλέσει τον κόσμο να ψηφίσει τη Raggi, όμως τώρα όλοι όσους συναντώ μου λένε πως πρέπει να κάνουμε κάτι γρήγορα», ήταν ένα από τα φαρμακερά βέλη—ίσως το πιο κομψό —που εκτοξεύει τις τελευταίες ημέρες μέσω της αγαπημένης του τακτικής, των σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, o Salvini κατά της δημάρχου –κι εμμέσως κατά των Πέντε Αστέρων.
Η ίδια η Raggi απάντησε πως «έχει δυνατές πλάτες» και αντέχει τέτοιου είδους αήθεις επιθέσεις κι υπενθύμισε και αυτή μέσω FB πως κατεδάφισε τις βίλες των μαφιόζων Καζαμόνικα και πως για την αποκομιδή των σκουπιδιών «χρειάζονται δουλειά και επιμονή.
Και φυσικά δεν χρειάζονται δύο tweet και κάποιο ευφυολόγημα για να προκληθούν εντυπώσεις. Εγώ δεν ανατρέχω σε άχρηστες προεκλογικές πολεμικές. Εμείς δουλεύουμε!»
Σε βοήθεια της Raggi  προσέτρεξε επίσης και ο ίδιος ο Di Maio: «όταν η Lega βρίσκεται σε δυσκολίες, όπως στην παρούσα περίοδο και γι’ αυτούς οι δημοσκοπήσεις βαρύνουν περισσότερο, όσο πιο δύσκολα τα βρίσκουν τότε φέρνουν στο προσκήνιο τη Ρώμη.
Η Legga την χρησιμοποιεί, είναι το άθυρμά της», τόνισε ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων, προσθέτοντας «εγώ δε δίνω απαντήσεις του είδους: την πόλη αυτή την έχουν αφήσει σ’ αυτήν την κατάσταση η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά.
Μία πόλη καθημαγμένη από χρόνια από τη Μαφία της πρωτεύουσας και πού και πού κάπως συγυρίζεται».
Απάντηση που δεν προσπέρασε ο Salvini, ο οποίος επέστρεψε με άλλο tweet κατά της Raggi τονίζοντας πως πλέον δεν θα συμβούλευε κάποιον να επιλέξει τους Πέντε Αστέρες για την διακυβέρνηση του δήμου: «Αδειάστε τους κάδους. Το κυνήγι των ποντικών και την άμυνα κατά των εναέριων επιθέσεων των γλάρων δεν μπορεί να τα κάνει ο υπουργός.
Ο δήμαρχος ας είναι δήμαρχος, όχι μόνον στη Ρώμη, αλλά και σε όλες τις άλλες πόλεις της Ιταλίας», ήταν η απάντησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης