Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Bank of America: Αύξηση κερδών 6% στο α’ 3μηνο 2019 - Απογοήτευσαν τα έσοδα

Bank of America: Αύξηση κερδών 6% στο α’ 3μηνο 2019 - Απογοήτευσαν τα έσοδα
H Bank of America ανακοίνωσε μια αύξηση 6% στα τριμηνιαία της κέρδη, ωστόσο τα έσοδά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών
Μικρή άνοδο 0,5% καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της Bank of America, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε μια αύξηση 6% στα τριμηνιαία της κέρδη, αν και τα έσοδά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Το θετικό αποτέλεσμα αποδίδεται στο γεγονός ότι μια αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων και οι περικοπές δαπανών αντιστάθμισαν την πτώση των εσόδων στην επενδυτική τραπεζική.
Ειδικότερα, η BofA ανακοίνωσε σήμερα πως τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 6,87 δισ. δολ., ή 70 σεντς ανά μετοχή, στο πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 6,49 δισ. δολ., ή 62 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο έτος.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 66 σεντς ανά μετοχή.
Από την άλλη, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας, παρέμειναν αμετάβλητα στα 23 δισ. δολ., χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 23,30 δισ. δολ.
Τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 10%, στα 629 εκατ. ευρώ, κυρίως χάρη στα υψηλότερα επιτόκια και στην αύξηση των καταθέσεων και των δανείων.
Το χαρτοφυλάκιο δανείων της τράπεζας αυξήθηκε κατά 5%, στα 292 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη, τα έσοδα της εταιρείας από συναλλαγές υποχώρησαν κατά 17% στα 3,5 δισ. δολ., τα έσοδα από συναλλαγές προϊόντων σταθερού εισοδήματος (FICC) σημείωσαν πτώση 8% στα 2,4 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από μετοχές μειώθηκαν κατά 22% στα 1,2 δισ. δολ.
Παράλληλα, το τμήμα καταναλωτικής τραπεζικής απέφερε καθαρά κέρδη 3,2 δισ. δολ (+25% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018), το τμήμα παγκοσμίου πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής απέφερε κέρδη 1 δισ. δολ. (+14%), ενώ το τμήμα διεθνών αγορών απέφερε κέρδη 1 δισ. δολ. (-26%, λόγω των χαμηλότερων τελών και των μειωμένων εσόδων από συναλλαγές).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης