Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Αδύναμη η εταιρική κερδοφορία σε όλες τις μεγάλες αγορές το 2019

Goldman Sachs: Αδύναμη η εταιρική κερδοφορία σε όλες τις μεγάλες αγορές το 2019
Ο Oppenheimer μίλησε στο CNBC με φόντο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street
Οι επενδυτές θα πρέπει να αναμένουν αδύναμη ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας σε όλες τις κύριες αγορές το 2019, σύμφωνα με τον Peter Oppenheimer, επικεφαλής αναλυτή αγορών της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Ο Oppenheimer μίλησε στο CNBC με φόντο την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street.
Όπως δήλωσε στο Squawk Box Europe, το dovish guidance από τις κεντρικές τράπεζες αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ανάκαμψη των αγορές μετοχών, καθώς η προσοχή θα στραφεί στα εταιρικά αποτελέσματα.
«Η ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας θα είναι αρκετά αδύναμη το 2019 σε όλες τις μεγάλες αγορές.
Πλέον όλα θα εξαρτηθούν από την κερδοφορία, η οποία αναμένεται να κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα», σύμφωνα με τον αναλυτή της Goldman Sachs.
Ενώ το πρώτο τρίμηνο αναμένεται αρνητικό για τις ΗΠΑ, η Goldman Sachs αναμένεται ανάκαμψη σε επίπεδο τριμήνου κατά τη διάρκεια του β΄εξαμήνου, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και διεθνώς.
«Αναμένουμε βελτίωση της παγκόσμιας δραστηριότητα στο β΄εξάμηνο του 2019, ακόμη και στην Ευρώπη η οποία έχει μείνει πίσω«, τόνισε ο Oppenheimer.
Οι επενδυτές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το outlook της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ είναι ενδεικτικό ότι ΕΚΤ και ΔΝΤ έχουν προχωρήσει σε ραγδαία υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την ανάπτυξη.
Οι εξωτερικοί κίνδυνοι όπως η επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας, το υψηλό δημόσιο χρέος της Ιταλίας και η αβεβαιότητα για το Brexit επηρεάζουν αρνητικά το outlook, σχολιάζει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης