Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Παραμένει η καθοδική πίεση για τις αξιολογήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής

Fitch: Παραμένει η καθοδική πίεση για τις αξιολογήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής
Παραμένει η πίεση για τις αξιολογήσεις των κρατών της Λατινικής Αμερικής, υπογραμμίζει η Fitch Ratings
Οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας για τα κράτη της Λατινικής Αμερικής συνεχίζουν να πιέζονται καθοδικά σε ορίζοντα εξαμήνου, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings, η οποία υποβάθμισε τους τελευταίους μήνες σε αρνητικές τις προοπτικές (outlooks) για Αργεντινή, Εκουαδόρ, Γουατεμάλα και Μεξικό.
Ως αποτέλεσμα, οκτώ από τις χώρες της περιοχής έχουν πλέον αρνητικά outlooks, ενώ καμία δεν παρουσιάζει θετικό outlook.
«Οι αρνητικές πιέσεις αντανακλούν έναν αριθμό παραγόντων μέσα σε ένα συνολικά υποτονικό περιβάλλον οικονομικής ανάπτυξης, από πλευράς δημοσιονομικών λογαριασμών και χρέους.
Η Fitch αναμένει η οικονομική ανάπτυξη να επιταχυνθεί σε Βραζιλία και Κολομβία το 2019, αλλά μόνο στο 2,1% και 3,3%, αντίστοιχα.
Το Μεξικό, το Περού και η Χιλή είναι πιθανόν να υποστούν μέτρια επιβράδυνση, ενώ η ύφεση στην Αργεντινή και τη Βενεζουέλα θα συνεχιστούν.
Πέρα από το γενικό μακροοικονομικό περιβάλλον, ο πολιτικός κίνδυνος και η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής παραμένουν βασικές αβεβαιότητες σε πολλές χώρες.
Αυτό ισχύει για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής, τη Βραζιλία και το Μεξικό.
Η νέα κυβέρνηση στη Βραζιλία ανακοίνωσε οικονομικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση των δημοσιονομικών προοπτικών, κυρίως μέσω μιας συνολικής πρότασης μεταρρύθμισης των συντάξεων.
Ωστόσο, η μετάβαση από το Κογκρέσο στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση αποτελεί πρόκληση.
Η αποτυχία μετάβασης στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος θα μπορούσε να επηρεάσει τις προοπτικές επενδύσεων και ανάκαμψης και να δημιουργήσει αβεβαιότητα ως προς τη μεσοπρόθεσμη πορεία του δημοσίου χρέους.
Στο Μεξικό, η νέα κυβέρνηση έστειλε μικτά μηνύματα σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές. (…)
Στην περίπτωση της Αργεντινής, το πρόγραμμα του ΔΝΤ παρέχει σημαντική εξωτερική ρευστότητα και κρατική χρηματοδότηση.
Ωστόσο, παρά την εκπλήρωση των δημοσιονομικών και νομισματικών στόχων του προγράμματος, ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός, η μεταβλητότητα των συναλλαγματικών ισοτιμιών έχει συνεχιστεί και η οικονομική δραστηριότητα παραμένει αδύναμη», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.
Οι αξιολογήσεις:

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης