Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2019 ο χρυσός - Πτώση 1,1%, στα 1.277,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο χαμηλότερο επίπεδο του 2019 ο χρυσός - Πτώση 1,1%, στα 1.277,20 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1,1% ή 3,90 δολ., στα 1.277,20 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Δεκεμβρίου 2018
Με ισχυρή πτώση έκλεισε σήμερα (16/4/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα στο χαμηλότερο επίπεδο από την αρχή του 2019, καθώς ορισμένα θετικά οικονομικά στοιχεία βοήθησαν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια παγκόσμια επιβράδυνση, ωθώντας τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets/
Το επενδυτικό κλίμα έχουν τονώσει ορισμένα ισχυρά δεδομένα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για την οικονομία της Κίνας, ενώ σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές κατοικιών στη χώρα αυξήθηκαν τον Μάρτιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Απρίλιο του 2017.
Παράλληλα, στοιχεία για την Ευρωζώνη έδειξαν μια σημαντική αύξηση 3% στην κατασκευαστική παραγωγή για τον Φεβρουάριο του 2019, ανακάμπτοντας από την πτώση των προηγούμενων μηνών.
Την ίδια ώρα, αισιοδοξία κυριαρχεί στις αγορές και για τον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, που ξεκινά στην Ουάσιγκτον.
O οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε σήμερα πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα θα συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι έχει σημειωθεί «πολύ καλή πρόοδος» σε πολλαπλά μέτωπα.
Εν τω μεταξύ, το «πράσινο φως» για εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ έδωσε χθες και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,1% ή 3,90 δολ., στα 1.277,20 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Δεκεμβρίου 2018.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται κατά 0,1% στις 97 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,129 δολ., στον απόηχο δημοσιεύματος του «Reuters», που ανέφερε ότι πολλοί υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πιστεύουν ότι οι οικονομικές προβλέψεις της τράπεζας είναι υπερβολικά αισιόδοξες, καθώς η αδυναμία ανάπτυξης στην Κίνα και οι εμπορικές εντάσεις παραμένουν.
Η στερλίνα καταγράφει πτώση 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,305 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης