Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 1,9% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Αμετάβλητος στο 1,9% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία θα αυξηθεί στο 2%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί επιτάχυνση.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,9% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο ΔΤΚ θα σημειώσει οριακή επιτάχυνση στο 2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι ανόδου 0,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,3%.
Όσον αφορά τον βασικό δείκτη τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,8%, ενώ σε μηνιαία βάση καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 0,2%.
Σε ξεωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η ONS, οι τιμές παραγωγού για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 2,4% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Επιπλέον, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι ανόδου επίσης στο 0,3% τον Φεβρουάριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,2%.
Η μεγαλύτερη συνεισφορά προς τον ΔΤΠ ήρθε από τον τομέα των προϊόντων πετρελαίου, όπου οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 6,3% σε ετήσια βάση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι τομείς του δείκτη σημείωσαν άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης