Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Με πρόστιμα και νομικές δράσεις από ΗΠΑ και Βρετανία απειλείται η Deutsche Bank

Guardian: Με πρόστιμα και νομικές δράσεις από ΗΠΑ και Βρετανία απειλείται η Deutsche Bank
Δημοσίευμα της Guardian για τη Deutsche Bank
Υπό τον κίνδυνο υψηλών προστίμων και σκληρών νομικών δράσεων από τις αρχές Ηνωμένων Πολιτειών και Ηνωμένου Βασιλείου απειλείται η Deutsche Bank, εξαιτίας του σκανδάλου «ξεπλύματος χρήματος» με ρωσικούς λογαριασμούς, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη εσωτερικό έγγραφο της ταλανιζόμενης γερμανικής τράπεζας.
Η τράπεζα παραδέχεται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος οι ρυθμιστικές αρχές να προβούν σε «σημαντικές πειθαρχικές ενέργειες» εναντίον της.
Επίσης, το σκάνδαλο έχει ήδη βλάψει το «παγκόσμιο εμπορικό σήμα» της και είναι πιθανό να προκαλέσει «φθορά» στο πελατολόγιο, απώλεια εμπιστοσύνης των επενδυτών και μείωση αγοραίας αξίας της τράπεζας.
Η Deutsche Bank εμπλέκεται σε μια τεράστια επιχείρηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που ονομάστηκε «Global Laundromat».
Οι Ρώσοι εγκληματίες, με συνδέσεις με το Κρεμλίνο και την KGB, μεταξύ 2010 και 2014, μετέφεραν χρήματα στο δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τα διαθέσιμα μετρητά ανέρχονται σε περίπου 80 δισ. δολάρια.
Η Deutsche Bank χρησιμοποιήθηκε για τη νομιμοποίηση χρημάτων μέσω ενός τραπεζικού δικτύου, επιτρέποντας αποτελεσματικά τη διεξαγωγή παράνομων ρωσικών πληρωμών προς τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ασία.
Η τράπεζα αγνοούσε εντελώς την απάτη έως ότου αποκαλύφθηκε, τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το έγγραφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης