Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): Εφικτή μια «υγιής» ανάπτυξη στις ΗΠΑ - Το πολύ μία αύξηση των επιτοκίων το 2019

Harker (Fed): Εφικτή μια «υγιής» ανάπτυξη στις ΗΠΑ - Το πολύ μία αύξηση των επιτοκίων το 2019
Η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να επιτύχει μια «υγιή» ανάπτυξη και να δικαιολογήσει «το πολύ» μία αύξηση των επιτοκίων το 2019, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker
Η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη να επιτύχει μια «υγιή» ανάπτυξη και να δικαιολογήσει «το πολύ» μία αύξηση των επιτοκίων κατά το τρέχον έτος, δήλωσε σήμερα (17/4/2019) ο πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker.
Ο Harker δήλωσε ότι η ισχυρή αγορά εργασίας, ο συγκρατημένος πληθωρισμός και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη «δείχνουν μια θεμελιωδώς “υγιή” αμερικανική οικονομία».
Ο ίδιος σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα και ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι «υπομονετικοί καθώς θα ανακοινώνονται τα οικονομικά δεδομένα».
«Εξακολουθώ να είμαι σε κατάσταση αναμονής και διατηρώ τις προοπτικές μου για, το πολύ, μία αύξηση των επιτοκίων το 2019 και μία το 2020», δήλωσε ο Harker.
Ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τόνισε ότι παρακολουθεί τους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων της ανάπτυξης στο εξωτερικό και του εμπορίου.
Αναφερθείς στον πληθωρισμό, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια δήλωσε ότι δεν αναμένει μια ταχεία επιτάχυνση, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί ελαφρώς πάνω από το 2% το 2019 και το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης