Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα πάνω κάτω στην οδική ασφάλιση φέρνει Ευρωπαϊκή οδηγία

tags :
Τα πάνω κάτω στην οδική ασφάλιση φέρνει Ευρωπαϊκή οδηγία
Από τα μέσα του 2022 τα αυτοκίνητα θα πρέπει να ενσωματώνουν το «μαύρο κουτί», το οποίο θα μπορεί να δώσει στους ερευνητές των ατυχημάτων ή δυστυχημάτων πάρα πολλά στοιχεία για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος
Σημαντικές αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων από το 2022 φέρει Ευρωπαϊκή οδηγία που υιοθετήθηκε πρόσφατα και ανατρέπει όλα τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά.
Από τα μέσα του 2022 τα αυτοκίνητα θα πρέπει να ενσωματώνουν το «μαύρο κουτί», το οποίο θα μπορεί να δώσει στους ερευνητές των ατυχημάτων ή δυστυχημάτων πάρα πολλά στοιχεία για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος.
Με λίγα λόγια τα στοιχεία που θα καταγράφονται στο «μαύρο κουτί» θα μπορούν επίσης να διαμορφώσουν το ύψος των αποζημιώσεων ή ακόμη και το ύψος των ετήσιων ή μηνιαίων ασφαλίστρων για τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Τα εξελιγμένα συστήματα που θα πρέπει να εγκατασταθούν σε όλα τα νέα οχήματα θα περιλαμβάνουν:
- Ευφυή υποβοήθηση ταχύτητας.
- Μηχανισμό που εμποδίζει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
- Σύστημα προειδοποίησης υπνηλίας και απόσπασης προσοχής του οδηγού.
- Σήμα επείγουσας διακοπής της πορείας και καταγραφέα των δεδομένων πορείας του οχήματος («μαύρο κουτί»).
- Το σύστημα Έξυπνης Υποβοήθησης Ταχύτητας (ISA), θα μπορούσε να μειώσει τα θανατηφόρα τροχαία στους ευρωπαϊκούς δρόμους κατά 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.
Για τα επιβατηγά και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα θα είναι επίσης υποχρεωτική η εγκατάσταση συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης (το οποίο είναι ήδη υποχρεωτικό για φορτηγά και λεωφορεία) καθώς και ο μηχανισμός για την επείγουσα διατήρηση του οχήματος εντός της λωρίδας κυκλοφορίας στην οποία κινείται.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης