Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης (υπ. Άμυνας): Η Τουρκία πάντα θα διεκδικεί – Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Αποστολάκης (υπ. Άμυνας): Η Τουρκία πάντα θα διεκδικεί – Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
Οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν πάντα αποτρεπτικά υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η Τουρκία πάντα θα διεκδικεί και θα δοκιμάζει τις αντοχές μας διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης διαμηνύοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα κάνουν εάν χρειαστεί, αυτά που πρέπει να κάνουν.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και ερωτηθείς σχετικά ο κ.Αποστολάκης υποστήριξε ότι δεν φοβάται κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι «αν δεν κάνουμε λάθος, δεν θα γίνει».
«Η Τουρκία πάντα διεκδικεί.
Άλλοτε έντονα και άλλοτε με κάποια ισορροπία.
Η Τουρκία έχει προβλήματα με τους γύρω της, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας η Ελλάδα.
Ωστόσο οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση.
Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή, ψυχραιμία, να μην είμαστε εμείς που ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.
Άλλωστε έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε οποιαδήποτε κατάσταση.
Οι αξιώσεις της Τουρκίας δεν έχουν καμία νομική στήριξη» είπε ο κ.Αποστολάκης, ο οποίος ερωτηθείς για τη δήλωση του ότι εάν Τούρκοι στρατιωτικοί ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε, υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν αποτρεπτικά.
«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση.
Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε»  τόνισε ο κ.Αποστολάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν φοβάται θερμό επεισόδιο έστω από ατύχημα ο κ. Αποστολάκης δήλωσε μονολεκτικά όχι.
«Εάν δεν κάνουμε λάθος δεν θα γίνει» υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ λίγες οι πιθανότητες εξαγωγής της κρίσης προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία βρεθεί προ αδιεξόδου, τονίζοντας πάντως ότι δεν αποκλείεται τίποτε αλλά μιλούμε για πιθανότητες.
Ο κ.Αποστολάκης επανέλαβε την ανησυχία του για την προοπτική απόκτησης του συστήματος S-400 από την Τουρκία καθώς όπως είπε η προμήθεια του αλλάζει τελείως τα δεδομένα στον έλεγχο του εναερίου χώρου ενώ επεσήμανε την ανάγκη προμήθειας νέου αεροσκάφους F-35 ή άλλου και αναβάθμισης της αεράμυνας της χώρας, όπου υπάρχουν επιλογές, ώστε να υπάρξει ισορροπία ισχύος.
Όσον αφορά στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Αποστολάκης είπε ότι λύνει πάρα πολλά προβλήματα και ότι ανοίγει προοπτικές, εξέφρασε εκ νέου τη βούληση της χώρας μας να βοηθήσει τη γείτονα χώρα στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ ενώ παρατήρησε ότι το εθνοτικό και το γλωσσικό ζήτημα που εγείρονται είναι πολύ μικρά σε σχέση με αυτά που επιλύονται, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες ώστε να μην υπάρξουν τέτοια προβλήματα.
Σχετικά με το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για τον ίδιο σχετικά με την υπουργοποίηση του καίτοι εν ενεργεία αξιωματικός , ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας δήλωσε ότι δεν απάντησε συνειδητά.
«Τέτοιοι παραλληλισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα , δεν βοηθάνε.
Ήταν ατόπημα» είπε ο κ.Αποστολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης