Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σκληρές συγκρούσεις "κίτρινων γιλέκων" με την αστυνομία - Όλα για την Notre Dame τίποτα για τους Άθλιους

Reuters: Σκληρές συγκρούσεις
Οι διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν σε λίγες ώρες για την ανοικοδόμησή της
Σκληρές συγκρούσεις μεταξύ κίτρινων γιλέκων και αστυνομικών είναι σε εξέλιξη στο κέντρο του Παρισιού με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης για να διαλύσει τη διαδήλωση.
Οι διαδηλωτές, φορούσαν μαύρες κουκούλες και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών ενώ ορισμένοι έβαλαν φωτιά σε μοτοσικλέτες και κάδους απορριμμάτων σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε το Reuters.

Η αστυνομία αντέδρασε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης ενώ πάνω από 126 άτομα έχουν προσαχθεί και τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.
Οι διαδηλωτές έκαναν σαφείς αναφορές στην καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν σε λίγες ώρες για την ανοικοδόμησή της.
«Εκατομμύρια για τη Νοτρ Νταμ, τίποτα για τους Άθλιους» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε και παρέπεμπε στο γνωστό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό οι «Άθλιοι». Μεγάλα τμήματα του μετρό του Παρισιού έκλεισαν υπό το φόβο εκτεταμένων επεισοδίων.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης