Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Ο Μαρινάκης είπε στον Τσίπρα «διώξε τον Καμμένο με αντάλλαγμα τον ΔΟΛ»

Καμμένος: Ο Μαρινάκης είπε στον Τσίπρα «διώξε τον Καμμένο με αντάλλαγμα τον ΔΟΛ»
Επιμένω στις καταγγελίες κατά Κοτζιά, να αρθεί η ασυλία και των δυο μας για να πάμε στα δικαστήρια είπε ο κ.Καμμένος
Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση σε βάρος του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, όταν ο κ. Μαρινάκης αγόρασε τον ΔΟΛ είχε ζητήσει να τον διώξει ο κ. Τσίπρας από την κυβέρνηση με αντάλλαγμα το εκδοτικό συγκρότημα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Α. Τσίπρας απάντησε ότι δεν διαπραγματεύεται κανένα ΔΟΛ για να «σπάσει» τη συνεργασία μου με τον κ. Καμμένο.
Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ, ενώ υποστήριξε πως είναι ασυμβίβαστο η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για το ποιος είναι το κανίς Thanassis που εμφανίζεται στο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ, ο κ.Καμμένος είπε πως «μπορεί να τον αναγνωρίσει κανείς σε πολλούς, σε αυτούς που υπακούν στο χέρι της Μερκελ».
«Ο Τσίπρας έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στην κ. Μέρκελ και τη γερμανική πλευρά, ο δε Μητσοτάκης μας έχει φέρει εδώ τον  (υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της ΕΕ) Βέμπερ.
Οι ΑΝΕΛ πάντα διαχωρίζαμε τη θέση μας όταν πήγαινε προς τη γερμανική πλευρά η κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας δεν είναι της Αριστεράς, διεκδικεί το χρίσμα των ευρωσοσιαλιστικών και διεκδικεί την πράσινη Αριστερά, δηλαδή να γίνει νέο ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο κ. Καμμένος, ο οποίος ερωτήθηκε και για την περίπτωση του Π. Κόκκαλη.
«Δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε εμείς με τον Κόκκαλη, είναι ασυμβίβαστο η παρουσία Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια.
Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένεια του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας.
Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό» υποστήριξε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι ο Σ. Κόκκαλης στήριζε διαχρονικά το παλιό ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση με τον Ν. Κοτζιά, ο κ.Καμμένος είπε ότι θα επιμείνει στις καταγγελίες του και αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δυο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια.
«Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών για το διαγωνισμό για τις θεωρήσεις.
Ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε…
Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο» τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος ερωτηθείς για την περίπτωση Πετσίτη, είπε ότι «τον είχα δει τον Μανώλη Πετσίτη το 2012 στις κοινές εκδηλώσεις».
«Από το ’15 και μετά μάλλον του κόψανε τα πόδια…
Δεν πιστεύω ότι ο κ. Παππάς συνέχιζε να δίνει το δικαίωμα από το 2015 και μετά στον κ. Πετσίτη» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ευρωσκεπτικιστής και κατά της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την έννοια της τραπεζικής ενοποίησης.
«Η δική μας συμφωνία με τους θεσμούς ήταν τελική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.
Σιγά – σιγά όσα υποσχεθήκαμε να δώσουμε δίνονται» ανέφερε ο κ.Καμμένος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, επικρίνοντας την κυβέρνηση για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις όπως στο Ελληνικό και στην ΕΛΒΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης