Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βοήθεια στο Σπίτι: Περισσότερες προσλήψεις σε νησιωτικούς Δήμους, με τροπολογία Χαρίτση

Βοήθεια στο Σπίτι: Περισσότερες προσλήψεις σε νησιωτικούς Δήμους, με τροπολογία Χαρίτση
Περισσότερες προσλήψεις στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους για το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Τη δυνατότητα περισσότερων προσλήψεων για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από αυτές που προβλέπει ο νόμος, δίνει στους μικρούς νησιωτικούς Δήμους τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο βασικός κανόνας, ο οποίος ισχύει για τον αριθμό των οργανικών θέσεων που μπορεί να συστήσει κάθε δήμος, είναι ο αριθμός του προσωπικού που απασχολούνταν κατά την έναρξη ισχύος της διάταξης για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε μόνιμες οργανικές δομές των ΟΤΑ α΄ βαθμού, με δυνατότητα προσαύξησης μέχρι και 7%.
Ο συνολικός αριθμός των επιπλέον οργανικών θέσεων, που θα προκύψουν με την ρύθμιση αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τις 14 νέες θέσεις και σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει υπέρβαση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουν προβλεφθεί για την ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις μόνιμες οργανικές δομές των Δήμων όλης της χώρας.
Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η ειδική αυτή μέριμνα για τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους υλοποιεί τη Συνταγματική επιταγή για ειδική προστασία της νησιωτικότητας και επιβάλλεται από τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες λειτουργίας του προγράμματος στα μικρά νησιά, αλλά και από την ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τις μικρές νησιωτικές κοινωνίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης