Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Πως οι εξαγριωμένοι λαοί άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό παγκοσμίως

tags :
Credit Suisse: Πως οι εξαγριωμένοι λαοί άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό παγκοσμίως
Οι εξαγριωμένοι λαοί ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό παγκοσμίως
Το πρόβλημα των «εξαγριωμένων λαών» έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό με τρόπους που κανείς δεν φανταζόταν στο παρελθόν, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Όπως επισημαίνεται ο αντιπρόεδρος της Credit Suisse Asia Pacific, μεταξύ αυτών των αλλαγών είναι μια εθνικιστική στροφή στις κυβερνητικές πολιτικές και την αποχώρηση των ΗΠΑ από τις συμφωνίες.
«Αυτό το θέμα των εξαγριωμένων κοινωνιών είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες: το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών σε πολλές χώρες, το μεταναστευτικό και διάφορα άλλα» δήλωσε στο CNBC και συμπλήρωσε ότι αυτά τα θέμα προκαλούν έντονη οργή στον κόσμο και τελικά αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στον κόσμο.
«Πραγματικά έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ένα νέο κόσμο» τόνισε.
Άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η άνοδος του λαϊκισμού τα τελευταία χρόνια ήταν ο βασικός λόγος για την εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ και του Brexit.
Σύμφωνα με τον Camacho, τέτοιες εξελίξεις ήρθαν σε μια στιγμή που η Κίνα άρχισε να αναδεικνύεται ως παγκόσμια υπερδύναμη, κάτι πολλές δυτικές οικονομίες προσπαθούν να διαχειριστούν.
Οι δυτικές χώρες κυριαρχούσαν στην παγκόσμια οικονομία για περισσότερα από 200 χρόνια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης