Διεθνή

Δημοσκόπηση - Politico: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα Trump, στο 39%

Δημοσκόπηση - Politico: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα Trump, στο 39%
Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του Donald Trump, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico
Στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο 2017, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο, υποχώρησε η δημοτικότητα του Donald Trump, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (19-21/4) των Politico/Morning Consult poll.
Ειδικότερα, το ποσοστό των πολιτών της χώρας που εγκρίνει τους χειρισμούς του Ρεπουμπλικάνου προέδρου υποχώρησε στο 39%, από 44% μία εβδομάδα νωρίτερα.
Η πτώση αποδίδεται εν μέρει στην έκθεση του Robert Mueller, για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Το ίδιο χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου είχε καταγραφεί και στα μέσα Αυγούστου του 2017, μετά το ξέσπασμα της βίας στους δρόμους του Σάρλοτσβιλ (Βιρτζίνια) από την ίδια δημοσκόπηση (Politico/Morning Consult poll), επισημαίνεται.
Περίπου έξι στους δέκα ερωτηθέντες ή ποσοστό 57% αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα άσκησης των προεδρικών καθηκόντων από τον Donald Trump.
Παρά την μείωση της θετικής δημοτικότητας από την δημοσιοποίηση ενός επεξεργασμένου αντιγράφου της έκθεσης και μετά, μόνο ποσοστό 34% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Κογκρέσο πρέπει να αρχίσει την διαδικασία αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον πρόεδρο.
Από την άλλη μεριά, το 48% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να αρχίσει την διαδικασία αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών καθηκόντων από τον Donald Trump.
Η μείωση της δημοτικότητας, αλλά και το μικρότερο ποσοστό των ερωτηθέντων που αναμένουν από το Κογκρέσο την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίσημη αμφισβήτηση της άσκησης των προεδρικών εξουσιών από τον Donald Trump, αντανακλά την απήχηση της δημοσιοποίησης της επεξεργασμένης έκθεσης Mueller, η οποία και αθωώνει τον Αμερικανό πρόεδρο για την διάπραξη συνωμοσίας με την Ρωσία το 2016.
Από την άλλη μεριά, η ίδια έκθεση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης από τον Αμερικανό πρόεδρο, παραθέτοντας αρκετά περιστατικά προς την κατεύθυνση αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης