Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Erdogan σε Γαλλία για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Επίθεση Erdogan σε Γαλλία για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων
Οργή Erdogan κατά Γαλλίας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων
Επίθεση κατά της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, με αφορμή την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Παρίσι.
«Εάν κοιτάξουμε εκείνους που επιχειρούν να δίνουν μαθήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τη δημοκρατία στην Τουρκία με το αρμενικό ζήτημα και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, εμείς βλέπουμε ότι όλοι τους έχουν αιματηρό παρελθόν» σημείωσε ο Recep Tayyip Erdogan σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
«Είναι προφανές ποιος σκότωσε 800.000 ανθρώπους στη γενοκτονία της Ρουάντας μόλις πριν από 25 χρόνια, οι υπεύθυνοι είναι οι Γάλλοι» κατήγγειλε, αναφέροντας επίσης την Αλγερία.
«Οι Γάλλοι ήταν πάλι που σφάγιασαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη γενοκτονία στην Αλγερία» σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
«Διαθέτουμε αρχεία και έγγραφα που το αποδεικνύουν ξεκάθαρα» πρόσθεσε.
Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ της Άγκυρας και του Παρισιού μετά την καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης της αρμενικής γενοκτονίας του 1915.
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν σήμερα μια συγκέντρωση μνήμης στην Κωνσταντινούπολη για τη γενοκτονία των Αρμενίων, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου διέλυσαν τους περίπου 100 διαδηλωτές, ανάμεσά τους μια ξένη αντιπροσωπεία, που είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν μπροστά από το Μουσείο Ισλαμικών Τεχνών, μια πρώην φυλακή, όπου κρατούντο οι πρώτοι Αρμένιοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την 24η Απριλίου του 1915.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης