Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Ο Sanchez δεν απέκλεισε συμμαχία με τους φιλελεύθερους Ciudadanos

Ισπανία - Ο Sanchez δεν απέκλεισε συμμαχία με τους φιλελεύθερους Ciudadanos
Την Κυριακή (28/4/2019) θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ισπανία
Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, (θεωρείται φαβορί στις εκλογές της Κυριακής), το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους φιλελεύθερους Ciudadanos για το σχηματισμό κυβέρνησης.
«Η δέσμευσή μου είναι να μιλήσω με όλα τα πολιτικά κόμματα, στους κόλπους της δημοκρατίας», δήλωσε ο Sanchez στη δημόσια τηλεόραση, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τους Ciudadanos.
Οι φιλελεύθεροι είναι αυτοί που ύψωσαν «ένα υγειονομικό τείχος» εναντίον των σοσιαλιστών, υπογράμμισε.
Στις δημοσκοπήσεις, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) του Sanchez φέρεται ότι θα έρθει πρώτο, όμως δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, κάτι που αναμένεται να υποχρεώσει τον Sanchez να συμπήξει συμμαχίες για να παραμείνει επικεφαλής της κυβέρνησης.
Με την προϋπόθεση πως οι Ciudadanos, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) και το ακροδεξιό Vox δεν θα συγκεντρώσουν μαζί την πλειοψηφία των 176 εδρών, κάτι που φαίνεται να αποκλείεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν αντίθετα πως υπάρχει η δυνατότητα το PSOE και οι Ciudadanos να φθάσουν μαζί τις 176 έδρες.
Τα δύο αυτά κόμματα είχαν ήδη συνάψει συμφωνία το 2016 για να επιχειρήσουν να εκλέξουν στην πρωθυπουργία τον Σάντσεθ, χωρίς όμως επιτυχία.
Έκτοτε όμως το ρήγμα ανάμεσα στους δύο σχηματισμούς μεγάλωσε.
Μάλιστα τον Ιανουάριο οι Ciudadanos έδιωξαν τους σοσιαλιστές από την εξουσία στο προπύργιό τους της Ανδαλουσίας συμμαχώντας με το PP και το Vox.
Ο επικεφαλής των Ciudadanos επαναλαμβάνει διαρκώς ότι μετά τις εκλογές της Κυριακής επιθυμεί να κυβερνήσει με το PP και, πάνω απ' όλα, «να διώξει τον Sanchez» από την εξουσία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης