Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Οι τρεις υποστηρικτές Δουζόγλου στο απορριφθέν αίτημα δανείου 35 εκατ. από την Τράπεζα Αττικής

tags :
Αποκάλυψη: Οι τρεις υποστηρικτές Δουζόγλου στο απορριφθέν αίτημα δανείου 35 εκατ. από την Τράπεζα Αττικής
Ο μεγάλος πατριώτης, το κορυφαίο στέλεχος και η συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή εταιρικής τραπεζικής
Εμφανίστηκε ως μεγάλος επενδυτής.
Και φάνηκε να είναι μεγάλος επενδυτής καθώς με εξαγορές της τάξεως των 120 εκ ευρώ τάραξε την αγορά ακινήτων εδώ και μια διετία.

Το πρώτο χτύπημα έγινε το 2015 όταν απέκτησε το ακίνητο που στέγαζε το ξενοδοχείο «Πεντελικό» έναντι τιμήματος που κατά πληροφορίες έφτασε τα 23 εκατ. ευρώ.
Ακολούθησαν οι αγορές του ιστορικού κτιρίου του ΟTΕ στην οδό Σταδίου και του ξενοδοχείου «Λητώ» στη Μύκονο, σε διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, έναντι περίπου 17 εκατ. ευρώ με τους λοιπούς ενδιαφερόμενους να σοκάρονται με το ύψος του τιμήματος  αλλά και πλήθους άλλων ακινήτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και ακίνητα που κατείχε στη Μύκονο η κα Γιάννα Αγγελοπούλου.
Πρόκειται για την οικογένεια  Δουζόγλου για την οποία έχουν γραφτεί πολλά για τις διασυνδέσεις της με το καθεστώς της Βενεζουέλας όπου διατηρούσε επιχειρήσεις.
Παρ όλα αυτά συνεχίζει να υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου δεδομένου ότι και οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πολλά στοιχεία για την προέλευση των κεφαλαίων πλην του ότι τα εμβάσματα γίνονται μέσω ΗΠΑ με την τράπεζα που τα πραγματοποιεί να ελέγχεται από τις αρχές των ΗΠΑ για την τήρηση της νομοθεσίας περί ελέγχου της προέλευσης των κεφαλαίων που διακινεί.
Το γεγονός όμως ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν και πολλά στοιχεία για την οικογένεια Δουζόγλου δημιουργεί και δυσχέρειες στη χρηματοδότηση των επενδυτικών της σχεδίων.
Για παράδειγμα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες διατυπώθηκε προ διμήνου αίτημα στην τράπεζα Αττικής για χρηματοδότηση ύψους 35 εκ ευρώ και μάλιστα με τη συνδρομή κορυφαίου τότε στελέχους της τράπεζας.
Το αίτημα μπορεί να απορρίφθηκε παρά το γεγονός ότι δίνονταν ως collateral ακίνητα, μεγαλύτερης αξίας με βάση την τιμή αγοράς αλλά όχι την εμπορική. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι στην Τράπεζα εμφανίστηκαν ως συμπαραστάτες του «μεγάλου πατριώτη και επενδυτή» τα οποία παρουσία κορυφαίου στελέχους αλλά και του Γενικού Διευθυντή εταιρικής τραπεζικής ο οποίος εκλήθη αρμοδίως, επιχείρησαν να υποστηρίξουν το «δίκαιο αίτημα» τρία πρόσωπα.
Πρόκειται για τους κκ Γιώργο Τρεπεκλή, Νίκο Τόλη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ γιό του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου κ. Νίκο Παπανδρέου.
Ο κ. Τρεπεκλής είναι γνωστό ότι υπήρξε φίλος της οικογένειας Παπανδρέου και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου ενώ ο κ. Νίκος Τόλης ήταν μέτοχος της χρεοκοπημένης κατασκευαστικής ΔΙΕΚΑΤ και επίσης φίλος της οικογένειας Παπανδρέου.
Το τι ακριβώς σχέση υπάρχει μεταξύ του κ. Δούζογλου και των τριών προαναφερόμενων προφανώς αρμοδιότεροι είναι να απαντήσουν οι ίδιοι.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης