Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Καμπάνα» 150 εκατ. δολ. στη Morgan Stanley για τα ομόλογα υψηλού κινδύνου

ΗΠΑ: «Καμπάνα» 150 εκατ. δολ. στη Morgan Stanley για τα ομόλογα υψηλού κινδύνου
Η Morgan Stanley πληρώνει 150 εκατ. δολάρια σε ασφαλιστικά ταμεία που ξεγέλασε με ομόλογα υψηλού κινδύνου
Το ποσό των 150 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει σε ασφαλιστικά ταμεία η Morgan Stanley, μετά από δικαστική απόφαση της δικαιοσύνης στην Καλιφόρνια.
Η αμερικανική τράπεζα ξεγέλασε δύο ασφαλιστικά ταμεία στις ΗΠΑ με σκοπό το κέρδος, οδηγώντας τα σε υπέρογκες ζημίες.
Τα 122 από τα 150 εκατ. θα καταλήξουν στο Ταμείο Συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων της Καλιφόρνια, ενώ 8 εκατ. θα εισπράξει το Ταμείο Συνταξιοδότησης των Δασκάλων.
Η τράπεζα αρνήθηκε την ενοχή της, ωστόσο σημείωσε ότι αυτός είναι ο τελευταίος διακανονισμός που υπογράφει και που έχει σχέση με τα μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

Άνω των προσδοκιών τα αποτελέσματα α’ 3μηνου 2019

Μειωμένα, αλλά καλύτερα των προσδοκιών, ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Morgan Stanley για το πρώτο τρίμηνο του 2019, καθώς υποχώρησαν οι συναλλαγές σε μετοχές και ομόλογα, λόγω της χαμηλής μεταβλητότητας στην αγορά.
Ειδικότερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 9%, στα 2,34 δισ. δολ., ή 1,39 δολ. ανά μετοχή, από 2,58 δισ. δολ., ή 1,45 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η αμερικανική τράπεζα κέρδισε 1,33 δολ. ανά μετοχή.
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,17 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 7% στα 10,29 δισ. δολ., ξεπέρασαν, ωστόσο, τις προβλέψεις για 9,88 δισ. δολ.
Τα έσοδα από trading σημείωσαν πτώση 9% στα 3,44 δισ. δολ., υψηλότερα των εκτιμήσεων για 3,20 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν κατά 24% στα 1,24 δισ. δολ., χαμηλότερα των προβλέψεων, που έκαναν λόγο για 1,33 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης