Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο - Αρνητικό το outlook

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «ΑΑ» το Ηνωμένο Βασίλειο - Αρνητικό το outlook
Η S&P Global Ratings δεν μεταβάλλει τις αξιολογήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου 
Σε «ΑΑ» και «Α-1+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου η S&P Global Ratings, διατηρώντας τις αρνητικές προοπτικές (outlook).
Όπως υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος, ένα «άτακτο» Brexit θα έχει σημαντικές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω της επίδρασής του στα επίπεδα εισοδήματος και τις προοπτικές ανάπτυξης, στα δημόσια οικονομικά και τις προοπτικές εξωτερικής χρηματοδότησης. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο οίκος αναμένει το δημοσιονομικό έλλειμμα να διευρυνθεί και το δημόσιο χρέος να είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Η ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να προσελκύει εργατικό δυναμικό και κεφάλαια θα μπορούσε να διαβρωθεί από ένα σκληρό Brexit, ενώ το καθεστώς αποθεματικού νομίσματος της στερλίνας θα μπορούσε να αμφισβητηθεί.
Ήτοι 110 δισεκ. δολάρια το 2018, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών του νησιού είναι το δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ.
«Οι αξιολογήσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζονται από τα υψηλά επίπεδα εισοδήματός, τον μεγάλο διαφοροποιημένο χρηματοπιστωτικό τομέα, τις αναπτυγμένες αγορές προϊόντων και εργασίας, καθώς και την ισχύ και ανεξαρτησία των βασικών ιδρυμάτων.
Οι αξιολογήσεις υποστηρίζονται επίσης από την κατάσταση του αποθεματικού νομίσματος της στερλίνας και την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να εκδίδει υψηλά επίπεδα χρέους σε πολύ μεγάλες προθεσμίες λήξης, στο δικό του νόμισμα.
Οι αξιολογήσεις είναι περιορισμένες λόγω της αβεβαιότητας όσον αφορά την έξοδο και τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ», σχολιάζει ο οίκος.
Οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:

Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης