Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη στήριξή του στο Ισπανικό ακροδεξιό Vox δηλώνεο ο Salvini - Εχουμε κοινούς στόχους

Τη στήριξή του στο Ισπανικό ακροδεξιό Vox δηλώνεο ο Salvini - Εχουμε κοινούς στόχους
Ο Ιταλός υπουργός τόνισε πως το Vox και η Λέγκα μοιράζονται κοινούς στόχους, όπως η παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης
Τη στήριξη του ηγέτη της Ιταλικής Λέγκα Matteo Salvini έχει το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox που αναμένεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εθνικές εκλογές στις 28 Απριλίου καθώς οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν στην τέταρτη θέση με ποσοστό 11,8%.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας δήλωσε τη στήριξή του με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, όπου ευχήθηκε στον ηγέτη του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Santiago Abasscal και σε "όλους τους φίλους από το Vox να φέρουν στην Ισπανία την ίδια αλλαγή που η Λέγκα έφερε στην Ιταλία".
Ο Ιταλός υπουργός τόνισε πως το Vox και η Λέγκα μοιράζονται κοινούς στόχους, όπως η παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης, η προστασία της Ευρώπης από την τρομοκρατία και τον ισλαμικό εξτρεμισμό, και η προάσπιση πατροπαράδοτων ηθών.
"Αγαπητέ Σαντιάγο, εμπιστεύομαι τους Ισπανούς ότι αυτή την Κυριακή θα δώσουν στο Vox ένα σπουδαίο ποσοστό, ώστε η κοινή λογική, η αλλαγή και το μέλλον θα κερδίσει και σε σας", κατέληξε ο Salvini.
Ο αρχηγός της Λέγκας έχει καλέσει τα άλλα λαϊκίστικά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενωθούν σε μία πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Vox δεν έχει μέχρι στιγμής ενταχθεί σε μια τέτοια συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης