Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Πρόσκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό – Ντροπή του Τσίπρα ότι κάλυψε τον Πολάκη

Χατζηδάκης (ΝΔ): Πρόσκληση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό – Ντροπή του Τσίπρα ότι κάλυψε τον Πολάκη
"Ήταν ντροπή του κ. Τσίπρα ότι κάλυψε τον κ. Πολάκη", αναφέρει ο Κ. Χατζηδάκης
«Η πρόταση μομφής (κατά του κ. Πολάκη), από την πλευρά της ΝΔ είναι περισσότερο μια πρόσκληση και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό. Για μια άλλη Ελλάδα», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Προσθέτει ότι «προσωπικά αισθάνθηκα ντροπή ως Έλληνας πολίτης όταν είδα τον πρωθυπουργό να καλύπτει απολύτως στη Βουλή τον υπουργό του και να μην επιδεικνύει ούτε τη στοιχειώδη διάθεση να απολογηθεί για τη συμπεριφορά του».
«Αν καταλήξουμε να θεωρούμε αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές, τότε αυτή θα είναι  η μεγαλύτερή μας ήττα ως χώρα.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε. Πρέπει όλοι να παλέψουμε για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι τους Έλληνες δεν τους ενδιαφέρουν τα εκάστοτε fake news που διαδίδει η κυβέρνηση και πως «σοκαρίστηκαν όταν ένας υπουργός – και συγκεκριμένα ο υπουργός επί θεμάτων υγείας – επιτέθηκε σε έναν συμπολίτη μας με ειδικές ανάγκες, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει όλους Έλληνες υπερήφανους με τη διαδρομή του και τη ζωή του».
«Ήταν ντροπή του κ. Τσίπρα ότι κάλυψε τον κ. Πολάκη.
Η κυβέρνηση των ανήμπορων και των πολλών γίνεται κυβέρνηση των Πολάκηδων», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
 Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι το αποτέλεσμα στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα «είναι πολύ θετικό» για το κόμμα του και διερωτάται γιατί μέσα σε αυτό το κλίμα ο κ. Τσίπρας επιλέγει να κάνει εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο.
«Μόνο η αλαζονεία και η τυφλή προσκόλληση στην εξουσία δικαιολογούν αυτή του την απόφαση» όπως σημειώνει.
Ο ίδιος εκτιμά ότι  στις εθνικές εκλογές «θα πληρώσουν πιο ακριβά» την «αλαζονική στάση που υιοθέτησαν απέναντι στον ελληνικό λαό» για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το 70% των πολιτών είναι εναντίον αυτής της Συμφωνίας.
«Είναι ακροδεξιοί όλοι αυτοί;» διερωτάται και προσθέτει «κάτι πρέπει να λένε και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάρρευσή τους σε όλα τα μέτωπα.
Ούτε οι ίδιοι, όμως, το πιστεύουν».
Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί για θράσος και κυνισμό την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έχουν υπογράψει με τους δανειστές ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τσακαλώτο τη μείωση του αφορολόγητου και περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Ποιόν κοροϊδεύουν επιτέλους!
 Η κυβέρνηση Τσίπρα ή θα καταργήσει δια νόμου τη μείωση του αφορολόγητου που η ίδια ψήφισε ή καλύτερα ας σιωπήσει», αναφέρει χαρακκτηριστικά.
Υπογραμμίζει δε, πως η  ΝΔ καταψήφισε τη μείωση του αφορολόγητου και θα διαπραγματευτεί την κατάργησή της,  ενώ ως εναλλακτικό μέτρο έχει εξαγγέλλει την εισαγωγή του φορολογικού συντελεστή του 9% που θα αμβλύνει την μείωση του αφορολόγητου και με τη νέα κλίμακα θα επιστραφεί ένας μισθός τον χρόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης δηλώνει ότι η ΝΔ θα επιδιώξει ευρύτερη συνεργασία ακόμη και αν είναι αυτοδύναμη και συμπληρώνει πως «ο διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα νόημα, δεδομένου ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι αντίθετος σε αυτή την προσέγγιση.
Μιλάει για τη ΝΔ με τον χειρότερο τρόπο και δεν έχει αφήσει ποτέ τέτοιο παράθυρο.
Επομένως, εύλογα η ΝΔ δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης