Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μήνυμα ελπίδας η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία

Τσίπρας: Μήνυμα ελπίδας η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία
Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε στο twitter το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία
«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας.
Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» γράφει σε σχόλιό του στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία.
Σε δεύτερη ανάρτηση επισημαίνει: «Σοσιαλιστές και Ποδέμος, μπορεί να μην έχουν απόλυτη πλειοψηφία, αλλά η αύξηση του συνόλου των εδρών τους, βάζει ανάχωμα στην ανησυχητική άνοδο της Ακροδεξιάς και προεξοφλεί τη συνέχεια της προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ισπανία».
Σημειώνεται ότι οι Σοσιαλιστές του Pedro Sanchez αναδείχθηκαν πρώτο κόμμα χωρίς όμως να συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Με το 99,98% των ψήφων καταμετρημένο, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 28,68% των ψήφων και εξασφαλίζει 123 από τις 350 έδρες της Βουλής.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με το 16,70% των ψήφων και 66 έδρες, το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos είναι τρίτο με 15,86% και 57 έδρες, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos συγκεντρώνει 14,31% των ψήφων και βλέπει τον αριθμό των εδρών του να συρρικνώνεται στις 42.
Το ακροδεξιό κόμμα Vox μπαίνει στο εθνικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, αφού έλαβε 10,26% των ψήφων (από 0,2% το 2016) και θα καταλάβει 24 έδρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης