Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ και ισπανικές εκλογές: Άβυσσος η ψυχή τους

Γεωργιάδης για ΣΥΡΙΖΑ και ισπανικές εκλογές: Άβυσσος η ψυχή τους
Τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για το αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών σχολιάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Αιχμές για αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία και την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος.
«Παρακολουθώ από το πρωί τους πανηγυρισμούς των Συριζαίων για το αποτέλεσμα των Ισπανικών Εκλογών, δηλ για το ότι ο εκεί Σύριζα έχασε -7% που πήγε όλο στο εκεί ΠΑΣΟΚ.
Και που η εκεί ΧΑ πήρε 10% από την εκεί ΝΔ...
Άβυσσος η ψυχή τους ειλικρινά...» έγραψε στο twitter.



Σημειώνεται ότι με το 99,98% των ψήφων καταμετρημένο, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 28,68% των ψήφων και εξασφαλίζει 123 από τις 350 έδρες της Βουλής.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με το 16,70% των ψήφων και 66 έδρες, το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos είναι τρίτο με 15,86% και 57 έδρες, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos συγκεντρώνει 14,31% των ψήφων και βλέπει τον αριθμό των εδρών του να συρρικνώνεται στις 42.
Το ακροδεξιό κόμμα Vox μπαίνει στο εθνικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, αφού έλαβε 10,26% των ψήφων (από 0,2% το 2016) και θα καταλάβει 24 έδρες.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερις δεκαετίες που η ακροδεξιά θα καταλάβει έδρες στη Βουλή της Μαδρίτης και ο ηγέτης του Vox, διεμήνυσε ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης