Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο 2019 - Στο +0,1% το προσωπικό εισόδημα

ΗΠΑ: Αύξηση 0,9% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο 2019 - Στο +0,1% το προσωπικό εισόδημα
Τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των 9,5 ετών κατέγραψαν τον Μάρτιο του 2019 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ
Τη μεγαλύτερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των 9,5 ετών κατέγραψαν τον Μάρτιο του 2019 οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ, με τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν, ωστόσο, υποτονικές.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (29/4/2019) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,9% τον Μάρτιο, καθώς τα νοικοκυριά αύξησαν τις αγορές οχημάτων και ξόδεψαν περισσότερα σε υπηρεσίες υγείας.
Οι καταναλωτικές δαπάνες είχαν αυξηθεί κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, ενώ τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των δαπανών κατά 0,3%, αντί της αύξησης 0,1% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των δαπανών κατά 0,7% για τον Μάρτιο.
Το προσωπικό εισόδημα σημείωσε αύξηση 0,1% τον Μάρτιο, έναντι αύξησης 0,2% του Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών καταναλωτικής δαπάνης (PCE), που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας και που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), σημείωσε αύξηση 0,1% τον Μάρτιο όσο και τον Φεβρουάριο, ενώ σε ετήσια βάση επιβραδύνθηκε στο 1,6% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιανουάριο του 2018- από 1,7% τον Φεβρουάριο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης