Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς τα επιτελεία των κομμάτων

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς τα επιτελεία των κομμάτων
Στο τραπέζι και το σενάριο των πρόωρων εκλογών στα τέλη Ιουνίου
Σε προεκλογικούς ρυθμούς επιστρέφουν από σήμερα τα κομματικά επιτελεία καθώς απομένουν περίπου τέσσερις εβδομάδες μέχρι την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.
Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 26ης Μαιου όλα δείχνουν οτι η προεκλογική καμπάνια είναι καθαρά προσωποκεντρική με τους δύο μονομάχους να παίρνουν το παιχνίδι πάνω τους και να συνεχίζουν τις περιοδείες.
Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει στην Κρήτη για να περιοδεύσει στο νησί ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Ηράκλειο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα και θα περιδεύσει σε Κάβαλα και Δράμα με αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ωστόσο, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτικής σκηνής εστιάζεται στην επόμενη εβδομάδα καθώς το παίχνιδι μεταφέρεται στη Βουλή.
Εκεί, η ΝΔ αναμένεται στις 7 Μαιου, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη την οποία ο πρωθυπουργός θα μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, όπως έχει δηλώσει.
Σε αυτή την περίπτωση, η Βουλή θα διακόψει υποχρεωτικά τις εργασίες της για δύο ημέρες ενώ θα μεσολαβήσει ένα τελευταίο ραντεβού στη Ρουμανία για τον Αλέξη Τσίπρα με τους Ευρωπαίους ομολόγους του καθώς θα είναι η τελευταία φορά που οι ηγέτες θα συναντηθούν πριν από τις ευρωκάλπες.
Εκτός απροόπτου, και αν τελικά κατατεθεί η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, στις 10 με 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μια συζητηση εφ´ όλης της ύλης στη Βουλή πριν απο την εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου.
Παραμένει σταθερά το σενάριο για πρόωρες εθνικές εκλογές
Την ίδια ώρα, το σενάριο των πρόωρων εθνικών εκλογών παραμένει στο τραπέζι με την ημερομηνία να αποτελεί ζητούμενο.  
Σύμφωνα με ολες τις πληροφορίες, τα δεδομένα και τις εκτιμήσεις που διακινούνται στο παρασκήνιο, βαρόμετρο θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διότι στον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν να ψαλιδίσουν τη διαφορά με τη ΝΔ.
Ωστόσο, ακόμη ένα σενάριο, στο παρασκήνιο,  θέλει τη διαφορά να διατηρείται στα επίπεδα που αποτυπώνουν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μην έχει τη νομιμοποίηση να φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας.
Εάν επαληθευτεί, όπως εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, δεν αποκλείεται μέσα στο καλοκαίρι, με πιθανές ημερομηνίες, 30 Ιουνίου ή 7 Ιουλίου να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.
Σε διαφορετική περίπτωςη, η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών θα γίνει με την εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης όπως έχει διαμηνύσει πολλές φορές ο πρωθυπουργός και με πιθανές ημερομηνίες αυτή της 29ης Σεπτεμβρίου ή της 6ης Οκτωβρίου.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης