Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Palmos - Ευρωεκλογές: Προβάδισμα 5,9% για τη ΝΔ με 23,4%, στο 17,5% ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Palmos - Ευρωεκλογές: Προβάδισμα 5,9% για τη ΝΔ με 23,4%, στο 17,5% ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,8% και στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή με 3,6%.
Προβάδισμα 5,9% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογών της 26ης Μαϊου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του TVXS.gr.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4% έναντι 17,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ που κινείται στο 17,5%.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,2%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,8% και στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή με 3,6%.
Τα ποσοστά τριών σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων και συγκεκριμένα του Ποταμιού (0,5%), των ΑΝΕΛ (0,3%) και της Ένωσης Κεντρώων (1,3%) έχουν εξανεμιστεί.
Κάτω από το 3% κινούνται επίσης η Ελληνική Λύση (2,5%), η Λαϊκή Ενότητα (1,1%), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,1%) και η Πλεύση Ελευθερίας (1%).



Ρόλο κλειδί στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος έχουν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων είναι υψηλό, που σύμφωνα με τον αναλυτή Πασχάλη Τεμεκενίδη θα μπορούσε να επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 31,4%, με το 19,2% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιο κόμμα θα ψηφίσει.
Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει συσπειρώσει το 76% των ψηφοφόρων της του 2015.
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται  στο 42%.
Το κυβερνών κόμμα ποντάρει σ' αυτά τα δεδομένα για την ανατροπή της διαφοράς των δύο κομμάτων, μέσω της επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων που κρατούν ακόμη αποστάσεις.

Πολιτικό Σκάνδαλο η Novartis

Το 71% των πολιτών δηλώνει πως στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα έναντι 16% που συμφωνεί με τη θέση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι πρόκειται περί σκευωρίας.
Το ζήτημα φαίνεται μάλιστα να διχάζει τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης, καθώς το 43% και το 42%, αντίστοιχα, δηλώνει πεπεισμένο για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Ωστόσο, εξίσου, κυρίαρχη είναι και η άποψη πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια τιμωρία για τους εμπλεκόμενους πολιτικούς (65%).

Θετική η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ

Όσον αφορά το ζήτημα της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 43% δηλώνει πως πρόκειται για μια θετική ή μάλλον θετική εξέλιξη για τη χώρα, έναντι 36% που υποστηρίζει πως ήταν αρνητική ή μάλλον αρνητική.
Σημειώνεται πως σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της ΝΔ, που στην πλειονότητά τους συντάσσονται με τη αρνητική κεντρική θέση του κόμματος, οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 46% θεωρούν θετική ή μάλλον θετική την υποψηφιότητα Τσίπρα για Νομπελ, έναντι 34% που έχει αντίθετη άποψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης