Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτηση της ελευθερίας

Pompeo: Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτηση της ελευθερίας
Οι ΗΠΑ επανέλαβαν τη στήριξη τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Juan Guaido
Τη στήριξη τους στον λαό της Βενεζουέλας στην «αναζήτησης της ελευθερίας» εξέφρασαν οι ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας την αμέριστη υποστήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Juan Guaido, ο οποίος υποστήριξε από μια αεροπορική βάση στο Καράκας ότι διαθέτει την υποστήριξη στρατιωτών.
«Σήμερα, ο προσωρινός πρόεδρος Juan Guaido ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Ελευθερία», έγραψε σε ένα tweet ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Mike Pompeo.
«Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τον λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτησή του στης ελευθερίας και της δημοκρατίας», πρόσθεσε.
Αλλά και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, John Bolton, εμφανίστηκε σήμερα να υποστηρίζει την έκκληση του Guaido για υποστήριξη αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κάλεσε τους Βενεζουελάνους και τον στρατό να στηρίξουν την προσπάθειά του να ανατρέψει τον πρόεδρο Nicolas Maduro.
«Οι FANB πρέπει να προστατεύσουν το Σύνταγμα και τον λαό της Βενεζουέλας.
Πρέπει να παραμείνουν στο πλευρό της Εθνοσυνέλευσης και των νόμιμων θεσμών απέναντι στον σφετερισμό της δημοκρατίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αλληλέγγυες με τον λαό της Βενεζουέλας», έγραψε ο Bolton σε ένα tweet αναφερόμενος στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης