Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μείωση επιτοκίων τουλάχιστον 1% και νέο QE ζητά από τη Fed ο Trump

tags :
Μείωση επιτοκίων τουλάχιστον 1% και νέο QE ζητά από τη Fed ο Trump
Μία πιο χαλαρή νομισματική πολιτική θα βοηθούσε την αμερικανική οικονομία να εκτοξευθεί, υποστήριξε ο Trump
Νέα επίθεση στη Fed εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ο οποίος καλεί την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τουλάχιστον κατά 1% και να εφαρμόσει νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο Trump επιτέθηκε, εκ νέου, μέσω του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα την Κίνα, προσθέτοντας ότι εάν η νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ ήταν πιο χαλαρή, η «οικονομία θα είχε εκτοξευθεί σαν πύραυλος».
Σε μία διπλή ανάρτηση ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει: «Η Κίνα προσφέρει μεγάλη στήριξη στην οικονομία της, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλά τα επιτόκια.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει αδιάκοπα τα επιτόκια, παρόλο που ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός, και καθιέρωσε μια πολύ μεγάλη δόση ποσοτικής σύσφιγξης.
Έχουμε τη δυνατότητα εκτοξευθούμε σαν πύραυλος αν προχωρούσαμε σε μειώσεις των επιτοκίων και εφαρμόζαμε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Σαφώς το ΑΕΠ πάει πολύ καλά με ανάπτυξη 3,2%, αλλά έχοντας τόσο χαμηλό πληθωρισμό, θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε μεγάλα ρεκόρ και την ίδια στιγμή το δημόσιο χρέος μας θα έμοιαζε μικρό».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης