Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019, στις 47,9 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Απρίλιο 2019, στις 47,9 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης PMI του μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τρίτο συνεχόμενο μήνα
Συνεχίστηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα η συρρίκνωση στη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Ευρωζώνης για τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία της Markit, τα οποία ωστόσο αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο στην ενιαία νομισματική ένωση διαμορφώθηκε στις 47,9 μονάδες, έναντι 47,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι 47,8 μονάδων τον προκαταρκτικών εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η πτώση του δείκτη οφείλεται κατά κύριο λόγο στη Γερμανία, όπου η δραστηριότητα παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 80 μηνών.
Αντίθετα, ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση στον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης σημείωσε άνοδο σε μηνιαία βάση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν διαφορές από χώρα σε χώρα.
«Ο μεταποιητικός κλάδος παρέμεινε σε βαθιά πτώση κατά την έναρξη του δευτέρου τριμήνου», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε πως «αν και ο δείκτης PMI αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από εννέα μήνες, η τιμή του Απριλίου ήταν η δεύτερη χαμηλότερη των τελευταίων έξι ετών, σηματοδοτώντας μία επιδείνωση στις συνολικές επιχειρηματικές συνθήκες για τρίτο συνεχόμενο μήνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης