Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire: Η γαλλογερμανική συμμαχία στις μπαταρίες είναι «στρατηγικής σημασίας»

Le Maire:  Η γαλλογερμανική συμμαχία στις μπαταρίες είναι «στρατηγικής σημασίας»
Γαλλία και Γερμανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και παραγωγή ευρωπαϊκών μπαταριών
Σε συμφωνία για να επενδύσουν και να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη και παραγωγή ευρωπαϊκών μπαταριών συμφώνησαν Γαλλία και Γερμανία για να παραμείνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις ΗΠΑ και στην Κίνα.
Αυτό δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier, και τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια, Maros Sefcovic.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γαλλογερμανική συνεργασία θα ανοίξει τον δρόμο για δημόσια χρηματοδότηση ύψους έως 1,2 δισ. ευρώ.
«Αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Le Maire.
«(Η συμφωνία) θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα» συμπλήρωσε.
 Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βελτιώσουν την αλυσίδα αξίας της αυτοκινητοβιομηχανίας και η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι θα αποκτήσει τεχνογνωσία στην τεχνολογία μπαταριών, τον τομέα από όπου θα αντληθούν τα περισσότερα χρήματα στο μέλλον.
«Η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να συνεχίσει να κατασκευάζει τα καλύτερα και πιο πετυχημένα αυτοκίνητα στον κόσμο, και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να οικοδομήσουν τη βιομηχανική ικανότητα σε αυτούς τους τομείς στους οποίους θα στραφεί η δημιουργία αξίας», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.
«Στόχος μας δεν είναι απλά να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Θέλουμε να εξάγουμε διεθνώς, καθιστώντας σαφές οι μπαταρίες "made in Europe" θα αποτελέσουν ένα σημαντικό σήμα ποιότητας» πρόσθεσε.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης