Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να καθυστερήσει μια επιστροφή σε πιο κανονικές πολιτικές

Weidmann: Η ΕΚΤ δεν πρέπει να καθυστερήσει μια επιστροφή σε πιο κανονικές πολιτικές
Η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την επιστροφή σε πιο κανονικές πολιτικές ρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν θα πρέπει να καθυστερήσει την επιστροφή σε πιο κανονικές πολιτικές ρυθμίσεις μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, δήλωσε σήμερα (2/5/2019) ο επικεφαλής της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας (Bundesbank), Jens Weidmann.
Η οικονομία της Ευρώπης έχει κατεβάσει ταχύτητα τους τελευταίους μήνες, με την ΕΚΤ να «απαντά» στην επιβράδυνση με τη δρομολόγηση νέων μέτρων τόνωσης, συμπεριλαμβανομένης μίας δέσμης φθηνών δανείων για τις τράπεζες.
Ο Weidmann προειδοποίησε ότι η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία βοηθά στην ανάκαμψη, δεν θα πρέπει να καταστεί μόνιμη, λόγω των παρενεργειών της.
Τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια για μια μακρά περίοδο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν φούσκες, να διατηρήσουν μη βιώσιμες εταιρείες στη ζωή, ενώ οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιήσουν το χαμηλό κόστος δανεισμού για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση στην αγορά, υποστήριξε.
«Η αποστολή της νομισματικής πολιτικής είναι να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών», δήλωσε ο Weidmann.
«Αυτό σημαίνει αντίδραση στις αδύναμες εγχώριες πιέσεις των τιμών, αλλά και συνέχιση στον δρόμο της ομαλοποίησης της πολιτικής και μη άσκοπης αναβολής αν το επιτρέπουν οι προοπτικές του πληθωρισμού», πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας.
Παράλληλα, αναφερθείς στη γερμανική οικονομία, ο Weidmann δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις ότι η κατανάλωση αρχίζει να ανακάμπτει και ότι οι δείκτες δείχνουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης πλήττεται μόνο προσωρινά, και όχι την απαρχή ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης