Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Stephen Moore από υποψήφιος για το Δ.Σ. της Fed - Διαφώνησε με μείωση των επιτοκίων

ΗΠΑ: Αποσύρθηκε ο Stephen Moore από υποψήφιος για το Δ.Σ. της Fed - Διαφώνησε με μείωση των επιτοκίων
Αποσύρθηκε ο Stephen Moore από υποψήφιος για να καλύψει μία από τις δύο κενές θέσεις στο Δ.Σ. της Fed
Αποσύρθηκε ο Stephen Moore από υποψήφιος για να καλύψει μία από τις δύο κενές θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/5/2019) ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump.
Σημειώνεται ότι ο Moore αποτελούσε προσωπική επιλογή του Trump, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε δεχτεί έντονη κριτική για τις μεταβαλλόμενες απόψεις του σχετικά με την πολιτική των επιτοκίων, αλλά και τα σεξιστικά του σχόλια για τις γυναίκες.
«Ο Steve Moore, ένας μεγάλος οικονομολόγος υπέρ της ανάπτυξης και ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη διαδικασία της Fed», ανέφερε ο Trump στο «Twitter».
«Ο Steve κέρδισε τη μάχη των ιδεών, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών περικοπών... και της απορρύθμισης που έχουν δημιουργήσει μη πληθωριστική ευημερία για όλους τους Αμερικανούς.
Ζήτησα από τον Steve να συνεργαστεί μαζί μου για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας», πρόσθεσε ο Trump.


Είναι αξιοσημείωτο ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, ο Moore είχε δηλώσει στην τηλεόραση του «Bloomberg» ότι παρέμενε… στο παιχνίδι της Fed, ενώ απέρριψε την έκκληση του Trump για μια μείωση των επιτοκίων, διαφωνώντας ανοιχτά με τον Αμερικανό πρόεδρο.
«Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι συμφωνώ με τον Λευκό Οίκο ότι πρέπει να μειώσουμε τα επιτόκια κατά μια ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα», είχε δηλώσει ο Moore.
Σημειώνεται ότι ο Moore δεν είχε τεθεί επίσημα υποψήφιος για τη θέση στη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης