Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Την αποπομπή του υφ. Μεταφορών και στελέχους της Lega θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

Ιταλία: Την αποπομπή του υφ. Μεταφορών και στελέχους της Lega θα ζητήσει ο πρωθυπουργός
Την αποπομπή του υφ. Μεταφορών και στελέχους της Lega θα ζητήσει ο Giuseppe Conte 
Την απομάκρυνση ενός υφυπουργού ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο δωροδωκιών, μια απόφαση που συνιστά πλήγμα για τη Λέγκα του Βορρά θα προτείνει στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Ο Armando Siri, υφυπουργός Μεταφορών και οικονομικός σύμβουλος του Matteo Salvini, είναι υπό διερεύνηση από την ιταλική δικαιοσύνη επειδή φέρεται να έλαβε "δώρα" για να προωθήσει τα συμφέροντα εταιρειών ανανεώσιμης ενέργειας.
Λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο Armando Siri διακήρυξε την αθωότητά του, προσθέτοντας όμως ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί αν οι εισαγγελείς δεν βάλουν γρήγορα την υπόθεση στο αρχείο, μετά την κατάθεσή του.
Ο Matteo Salvini ήθελε να παραμείνει ο Armando Siri στη θέση του, ενώ ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων, ζητούσε την παραίτησή του.
"Οι μελλοντικές παραιτήσεις δεν έχουν νόημα", είπε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απορρίπτοντας την προσπάθεια του Armando Siri να καθυστερήσει την απόφαση.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έλαβε μια πολιτική απόφαση η οποία δεν έχει καμία σχέση με την κατάληξη της συνεχιζόμενης δικαστικής έρευνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης