Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +2,9% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019

Eurostat: Ενισχύθηκαν κατά +2,9% οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Οριακή επιβράδυνση σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/5) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +0,1% τον Φεβρουάριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο του ΔΤΠ κατά +0,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +2,9% έναντι ετήσιας ανόδου +3% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο +3%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +0,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε στον τομέα της ενέργειας, όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά +8,2%, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τον τομέα ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο +1,7%.
Οι τιμές στους τομείς διαρκών καταναλωτικών αγαθών και κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,6% και +1,5% αντίστοιχα, ενώ οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +0,5%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά +1,3% σε ετήσια βάση.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε στη Ρουμανία (+6,7%), το Βέλγιο (+6,4%) και τη Λετονία (+6,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης