Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Υπερκαλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Υπερκαλύπτονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας
Δηλώσεις του Κύπριου ΥΠΟΙΚ στο Bloomberg
Η Κύπρος υπερκαλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά τις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων, ανέφερε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Χάρης Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι τα δημόσια οικονομικά καταγράφουν πλέον πλεονάσματα.
Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, σημείωσε ότι η ανάπτυξη της οικονομίας αυτήν τη στιγμή βασίζεται σε υγιή θεμέλια και όχι στον υπέρμετρο δανεισμό.
Τόνισε ότι η Κύπρος θα παραμείνει η χώρα με έναν από τους ψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας χθες (2/5) στο επενδυτικό συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη, με θέμα «Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ: Ενισχύοντας τους δεσμούς», επανέλαβε τη δέσμευση της κυπριακής κυβέρνησης σε μία «μεταρρυθμιστική προσπάθεια χωρίς τέλος».
Ο ΥΠΟΙΚ συμμετείχε σε πάνελ με θέμα τη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος για επενδύσεις και οικονομική δραστηριότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε δηλώσεις μετά την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το συνέδριο που διοργανώνεται εδώ στη Νέα Υόρκη «είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να τονίσουμε, από τη μια, ότι η κυπριακή οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και πλέον προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για επενδύσεις.
Κι από την άλλη, να τονιστεί η σημασία που αποδίδουμε ως κυβέρνηση στην στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ.
Είναι μία συνεργασία που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα τομέων και όπως τονίστηκε κι από άλλους ομιλητές, μπορεί να μεταμορφώσει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σ’ αυτή ακριβώς την προσπάθεια θέλουμε να συμβάλλουμε, για μετατροπή της περιοχής σε μια περιοχή σταθερότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης».
Στη διάρκεια της ομιλίας του, στοιχημάτισε με τον δημοσιογράφο του Economist που συντόνιζε τη συζήτηση, ότι η Κύπρος θα ξεπεράσει τις προβλέψεις για τον φετινό ρυθμό ανάπτυξης.
«Οι προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης είναι εξαιρετικά θετικά θετικές, όμως θεωρώ ότι μπορούμε όχι απλά να τις πετύχουμε, αλλά και να τις υπερβούμε.
Όπως κατορθώσαμε μέσω συλλογικής προσπάθειας να πετύχουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις προβλέψεις της προηγούμενης περιόδου».
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο παρουσιάζονται σ’ ένα ευρύ φάσμα τομέων κι αυτό ήταν το μήνυμα που μετέδωσε με την ομιλία του στο συνέδριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης