Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα – Πλησιάζει τα 6.000 δολάρια το Bitcoin

«Στο πράσινο» τα ψηφιακά νομίσματα – Πλησιάζει τα 6.000 δολάρια το Bitcoin
«Στο πράσινο» τα κρυπτονομίσματα 
Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα (3/5) οι τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, κόντρα στη γενικότερα «ηρεμία» των τελευταίων μηνών, καθώς οι αρνητικές ειδήσεις για τον κλάδο απουσιάζουν εκκωφαντικά, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να επιστρέφουν και να «στοχεύουν» μικρότερα κρυπτονομίσματα με πραγματική αξία.
Στις 18:35, το Bitcoin -σύμφωνα με το CoinMarketCap- διαπραγματεύεται στα 5.800 δολάρια και οδεύει για τα 6.000 δολάρια ανά μονάδα, με την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά μετά από καιρό τα 100 δισεκ. δολάρια.
Η συνολική αξία του κλάδου ανέρχεται σε 186,1 δισεκ. δολάρια, με τον όγκο συναλλαγών 24ώρου να έχει ενισχυθεί στα 58,3 δισεκ. δολάρια.
Άνοδο άνω του 4% καταγράφουν επίσης τα δημοφιλή κρυπτονομίσματα Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin και EOS.

Image
Image

Το ήμισυ των θεσμικών επενδυτών εμπιστεύεται τα ψηφιακά νομίσματα

Το 47% των θεσμικών επενδυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμά ότι τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να έχουν μία θέση στο χαρτοφυλάκιό τους, παρά τη ραγδαία υποχώρηση των τιμών σε σύγκριση με τα ιστορικά υψηλά του Δεκεμβρίου 2017, όπως απορρέει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Fidelity Digital Asset Services.
Μάλιστα, το 22% από τους ερωτηθέντες απαντά πως ήδη κατέχει κρυπτονομίσματα.
Επισημαίνεται πως το Bitcoin διαπραγματεύεται γύρω από τα 5.500 δολάρια ανά μονάδα, όταν είχε φθάσει τα 19.000.
Σε ό,τι αφορά στην αξία του κλάδου, έχει πλέον υποχωρήσει στα περίπου 180 δισεκ. δολάρια, έναντι 900+ δισεκ. τον Δεκέμβριο 2017.
Μετά την πτώση έως και 90% το 2018, τα περισσότερα δημοφιλή κρυπτονομίσματα έχουν καταγράψει διψήφια άνοδο φέτος, ενώ η μεταβλητότητα -ένας μεγάλο μειονέκτημα του κλάδου- έχει υποχωρήσει σημαντικά.
«Δεν παρατηρήσαμε ποτέ μείωση του ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης στα κρυπτονομίσματα», σχολιάζει η Fidelity -διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 2,6 τρισεκ. δολαρίων.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης