Πολιτική

Μπούμερανγκ για το ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική της πόλωσης, η παροχολογία και η σκανδαλολογία - Τι πρέπει να αποφύγει η ΝΔ

Μπούμερανγκ για το ΣΥΡΙΖΑ η στρατηγική της πόλωσης, η παροχολογία και η σκανδαλολογία - Τι πρέπει να αποφύγει η ΝΔ
Στη ΝΔ ξέρουν οτι στην περίπτωση που κερδίσουν με μεγάλη διαφορά τις ευρωεκλογές καραδοκεί ο κίνδυνος αποσυσπειρώσεων και απροσδόκητων συνεπειών
Την εκτίμηση ότι «η στρατηγική της πόλωσης θα γυρίσει μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς η ατζέντα της σκανδαλολογίας, παροχολογίας και κινδυνολογίας δεν έχει καταφέρει να κλείσει την ψαλίδα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Βήμα της Κυριακή.
Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε εμφάνισή του ανεβάζει όλο και περισσότερο την ένταση της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ, την οποία έχει μετατρέψει σε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια παρακινδυνευμένη προεκλογική στρατηγική.
Η χαλαρή ψήφος θα έστελνε το ΣΥΡΙΖΑ στα αζήτητα , οπότε αναγκαστικά επενδύει στην πόλωση, η οποία θεωρητικά τον βοηθά να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα. Θα τον εμποδίσει όμως να διαχειριστεί το μετεκλογικό τοπίο, ιδίως εάν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και η διαφορά της ΝΔ καταγραφεί κοντά στις 10 μονάδες.
Όπως αναφέρει το Βήμα, τα πράγματα είναι ευκολότερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος αναμένει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. ωστόσο, στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εφησυχάζουν εξαιτίας της δημοκοπικής απόστασης που τους χωρίζει από το ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως, είναι επιφυλακτικοί καθώς αναγνωρίζουν ότι στην περίπτωση που κερδίσουν με μεγάλη διαφορά τις ευρωεκλογές καραδοκεί ο κίνδυνος αποσυσπειρώσεων και απροσδόκητων συνεπειών ειδικά εάν περάσουν στα χέρια της ΝΔ οι μεγάλοι δήμοι, κάτι που θεωρείται το πιο πιθανό.
Σε αυτή την περίπτωση η προσδοκία της αυτοδυναμίας κινδυνεύει να εξατμιστεί μέσα στους θερμούς πανηγυρισμούς της νίκης και ο ψηφισματικός χαρακτήρας των εκλογών μπορεί να αποδειχθεί τροχοπέδη για τη ΝΔ.
Το Βήμα αναφέρεται ακόμη και στην επόμενη ημέρα των εκλογών και τις συμμαχίες που μπορεί να προκύψουν υπογραμμίζοντας ότι «η διαχείριση του μετεκλογικού αποτελέσματος αποτελεί δύσκολη εξίσωση και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.
Ο Μητσοτάκης ωστόσο έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ όσο είναι πρόεδρος της ΝΔ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης