Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Προβάδισμα της Le Pen με 22% έναντι του Macron που ακολουθεί με 21,5%

Δημοσκόπηση στη Γαλλία: Προβάδισμα της Le Pen με 22% έναντι του Macron που ακολουθεί με 21,5%
Ο Macron αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της προεδρίας του με τις διαδηλώσεις «κίτρινων γιλέκων»
Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, το κόμμα της Marine Le Pen προηγείται της παράταξης του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, ενόψει των ευρωεκλογών (26/5).
Σύμφωνα με την  έρευνα, το κόμμα της Le Pen «Εθνικός Συναγερμός» συγκεντρώνει το 22% των ψήφων και προηγείται του REM του Macron, που ακολουθεί με 21,5%.
Να σημειωθεί ότι, προβάδισμα στη Le Pen έχουν δώσει πριν από την Ipsos και άλλες δημοσκοπικές εταιρείες.
Η δημοσκόπηση με δείγμα 1500 ατόμων διεξήχθη στις 2-3 Μαΐου, αφού ο Macron ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών περικοπών ύψους 5 δισ. ευρώ, προκειμένου να κατευνάσει το κίνημα διαμαρτυρίας «κίτρινα γιλέκα».
Ο Macron αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της προεδρίας του με τις διαδηλώσεις «κίτρινων γιλέκων», οι οποίες ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι μήνες λόγω του υψηλού κόστους ζωής, αλλά εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα ενάντια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του Γάλλου προέδρου.
Η δυσαρέσκεια για τη βραδεία οικονομική ανάπτυξη, οι απειλές για την ασφάλεια που προκαλούν οι ισλαμιστές μαχητές και η αντίδραση κατά της μετανάστευσης στα ανοικτά σύνορα της ΕΕ έχουν ενισχύσει την υποστήριξη των εθνικιστών σε πολλά κράτη – μέλη, παρατηρεί το Reuters.
Το κόμμα της Le Pen και άλλα ευρωσκεπτικά κόμματα κατά της μετανάστευσης σε άλλα κράτη της ΕΕ σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση Harris

Σε νέα δημοσκόπηση στην Γαλλία που πραγματοποίησε η εταιρία Harris η Le Pen για τις ευρωεκλογές λαμβάνει 21% έναντι 21,5% του Macron.
Πάντως όλες οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν ότι η μάχη Le Pen που εκπροσωπεί την εθνικιστική ακροδεξιά και τον Macron το φιλελεύθερο κέντρο παραμένει αμφίρροπη.


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης