Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει - Διασφαλισμένη η ρευστότητα της - Θα έχουμε ρεύμα το 2020

Σταθάκης: Η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει - Διασφαλισμένη η ρευστότητα της - Θα έχουμε ρεύμα το 2020
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ
Τη διαβεβαίωση ότι θα έχουμε ρεύμα το 2020 και η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει παρείχε σήμερα (6/5/2019) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο συνέδριο για την ενεργειακή μετάβαση που διοργανώνει στην Αθήνα η οργάνωση Hellenic Association for Energy Economics.
Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η ρευστότητα της επιχείρησης είναι διασφαλισμένη, ενώ απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων.
Η Ελλάδα από το 2020 θα αποτελεί σημείο εισόδου για τον ενεργειακό εφοδιασμό των χωρών της περιοχής, τόνισε ο υπουργός καθώς, όπως ανέφερε, το 2020 θα λειτουργούν τόσο ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ όσο και ο ελληνοβουλγαρικός ενώ ήδη έχει υλοποιηθεί η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα. Παράλληλα, σημείωσε ο κ. Σταθάκης, εργαζόμαστε για τον αγωγό EastMed που θα μεταφέρει αέριο από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη.
Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα που περιλαμβάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, εξηλεκτρισμό των μεταφορών, ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων μετά το 2050 ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις διασυνδέσεις των νησιών που θα επιτρέψουν την κατάργηση της χρήσης πετρελαίου στην ηλεκτροπαραγωγή.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης