Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Περαιτέρω βελτίωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Μάιο 2019 - Στις 5,3 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Περαιτέρω βελτίωση καταγράφει το επενδυτικό κλίμα τον Μάιο 2019 - Στις 5,3 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για τον δείκτη επενδυτικού κλίματος της Ευρωζώνης ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω βελτίωση σημείωσε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/5) στοιχείς του ερευνητικού ομίλου Sentix, τα οποία μάλιστα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 5,3 μονάδες, έναντι -0,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος του δείκτη θα περιοριστεί στις 1,2 μονάδες.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επενδυτών για το επόμενο διάστημα σημείωσε άνοδο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στις -0,3 μονάδες, έναντι -4,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 1 μονάδες.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την τρέχουσα κατάσταση, αυτός απομακρύνθηκε από τα χαμηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον Απρίλιο, σκαρφαλώνοντας στις 11 μονάδες, έναντι 3,8 μονάδων προηγουμένως.
Αξιοσημείωτη βελτίωση καταγράφηκε και στον δείκτη επενδυτικού κλίματος που αφορά τη Γερμανία, και συγκεκριμένα στις 11 μονάδες, έναντι 3,8 μονάδων τον Απρίλιο του 2019.
«Η οικονομική κατάσταση συνέχισε να βελτιώνεται παγκοσμίως, αλλά και στην Ευρώπη επίσης, τον Μάιο», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Sentix, Manfred Huebner, προσθέτοντας ότι «έτσι, οι φόβοι της ύφεσης μειώνονται στο παρασκήνιο».
Αναφορικά με τη Γερμανία, ο κ. Huebner τόνισε ότι «προφανώς, η σπίθα από την κινεζική οικονομία, η οποία έχει ανακάμψει σημαντικά από την αρχή του έτους, έχει αναπηδήσει όλο και περισσότερο προς στη γερμανική οικονομία, η οποία εξαρτάται από τις εξαγωγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης