Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εurasia Group: Δεν αρκούν οι απειλές Trump για να υποχωρήσει η Κίνα

Εurasia Group: Δεν αρκούν οι απειλές Trump για να υποχωρήσει η Κίνα
Οι απειλές Trump δυσκολεύουν το Πεκίνο, αλλά δεν αρκούν για να υποχωρήσει
Oι απειλές Trump για αύξηση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα, δεν αρκούν για να υποχωρήσει η Κίνα έναντι των αμερικανικών απαιτήσεων, εκτιμά η Eurasia Group.
«Μολονότι η τελευταία κίνηση του Trump δίνει ένα πλεονέκτημα στις ΗΠΑ, δεν θα οδηγήσει την Κίνα να παραδοθεί άνευ όρων», σχολιάζει ο  Michael Hirson της Eurasia Group, όπως μεταδίδει το CNBC.
Η πολιτική συνοχή της Κίνας δίνει στο Πεκίνο ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την αντιμετώπιση της πίεσης Trump και για τη λήψη οικονομικών μέτρων προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη«, συμπληρώνει ο αναλυτής.
Προσθέτει ωστόσο ότι η κίνηση Trump δυσκολεύει αρκετά την κατάσταση για το Πεκίνο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τις 10 Μαϊου οι αμερικανικοί δασμοί αυξάνονται στο 25% από το 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σύμφωνα με τον Trump, οι δασμοί που καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ είχαν ελάχιστες επιπτώσεις στο κόστος των προϊόντων, που επιβαρύνουν κυρίως την Κίνα.
Επίσης δεσμεύτηκε να επιβάλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Επί 10 μήνες, η Κίνα πληρώνει δασμούς στις ΗΠΑ ύψους 25% σε είδη υψηλής τεχνολογίας αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων και  10% σε άλλα είδη αξίας 200 δισεκ. δολαρίων», υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Twitter.
«Το 10% θα ανέβει στο 25% την Παρασκευή.
Άλλα προϊόντα, αξίας 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που μας στέλνει η Κίνα, παραμένουν αδασμολόγητα, αλλά σύντομα θα δασμολογηθούν, με 25%"» πρόσθεσε.
Ο Trump έκρινε ότι οι δασμοί αυτοί «είναι εν μέρει υπεύθυνοι για τα θαυμάσια οικονομικά αποτελέσματά» στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την πορεία που έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο, σχολιάζοντας ότι «συνεχίζονται, αλλά υπερβολικά αργά, καθώς οι Κινέζοι προσπαθούν να επαναδιαπραγματευθούν» και έκλεισε το μήνυμά του με τη λέξη «Όχι!».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης