Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 5 Ιουνίου 2019 οι βουλευτικές εκλογές στη Δανία

Στις 5 Ιουνίου 2019 οι βουλευτικές εκλογές στη Δανία
Στις 5 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Δανία
Στις 5 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Δανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (7/5/2019) ο δεξιός πρωθυπουργός της χώρας, Lars Løkke Rasmussen.
«Θέλω να χρησιμοποιήσω όλη τη βούλησή μου, τις ικανότητές μου και την πείρα μου για να συνεχίσω να διευθύνω τη Δανία.
Και ζητώ από τους Δανούς να με επανεκλέξουν στις βουλευτικές εκλογές της 5ης Ιουνίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε έκτακτη ομιλία του στο κοινοβούλιο.
Οι τελευταίες δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις πιστώνουν το μπλοκ της αριστεράς με 54% των προθέσεων ψήφου, έναντι 46% για τη δεξιά, έπειτα από τέσσερα χρόνια που η τελευταία έμεινε στην κυβέρνηση με τη στήριξη ενός ευρωσκεπτικιστικού και αντιμεταναστευτικού κόμματος.
Η Mette Frederiksen, επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού της χώρας, τάσσεται και αυτή υπέρ μιας όλο και πιο περιοριστικής πολιτικής υποδοχής μεταναστών.
Μάλιστα, ως πρώην υπουργός Εργασίας και στη συνέχεια Δικαιοσύνης, η Frederiksen παρουσίασε πέρυσι ένα σχέδιο μεταρρύθμισης που είχε στόχο τη μείωση της έλευσης «μη δυτικών» «ή μη δανικής καταγωγής» ξένων, στέλνοντάς τους σε αφρικανικούς καταυλισμούς υπό την επίβλεψη της Υπάτης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, μια ρητορική δανεισμένη από την άκρα δεξιά που έχει γίνει πλέον κοινός τόπος στη Δανία.
Στα δεξιά της δεξιάς, δύο νέα κόμματα σκοπεύουν να κατεβάσουν υποψηφίους.
Το δανικό κοινοβούλιο, το Φόλκετινγκ, αριθμεί 179 μέλη μεταξύ των οποίων τέσσερα αντιπροσωπεύουν τα αυτόνομα εδάφη του σκανδιναβικού βασιλείου: δύο για τη Γροιλανδία και δύο για τα νησιά Φερόε. Για να εκλέξει βουλευτές, ένα κόμμα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον το 2% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης