Κέρδη 0,1% για τον χρυσό, εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.285,60 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,1% για τον χρυσό, εν μέσω εμπορικών ανησυχιών - Στα 1.285,60 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 1,8 δολ. ή 0,1%, στα 1.285,60 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη έκλεισε και σήμερα (7/5/2019) ο χρυσός, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας έχει πυροδοτήσει ένα sell-off στις διεθνείς αγορές, στρέφοντας τους επενδυτές σε πιο ασφαλή καταφύγια.
Ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος, Robert Lighthizer, δήλωσε χθες πως οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την Παρασκευή (10/5) τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών, επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ο Trump είχε πει το σαββατοκύριακο ότι οι δασμοί των ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολ., θα αυξηθούν από το 10% στο 25% αυτή την εβδομάδα.
Οι δηλώσεις επανέφεραν τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο, θέτοντας παράλληλα υπό αμφισβήτηση το εάν οι δύο χώρες θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο να καταλήξουν εν τέλει σε μία εμπορική συμφωνία.
Ωστόσο, σήμερα, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Liu He, θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον, αργότερα εντός της εβδομάδας.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1,8 δολ. ή 0,1%, στα 1.285,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, οι δείκτες της Wall Street δέχονται ισχυρές πιέσεις, με τον Dow Jones να σημειώνει βουτιά 2%. 
Εν τω μεταξύ, ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε και η δήλωση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Richard Clarida, ότι δεν βλέπει ισχυρούς λόγους για μια αύξηση ή μια μείωση των επιτοκίων, τονίζοντας πως η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας βρίσκεται σε καλή θέση αυτή τη στιγμή.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS